Om bloggen

DSC_5087-800Denne bloggen er søstersiden til boken Aksjer og aksjehandel – hvordan lykkes på børsen, som er i salg fra 10. februar 2014.

Her vil jeg legge ut oppdateringer til boken, men også gi eksempler på teknisk analyse. Får jeg tid vil jeg etter hvert også skrive en og annen bokanmeldelse og kommentere børsrelevant stoff jeg finner interessant.

Jeg blogger også for å utvikle meg videre som trader og analytiker. Hver post jeg skriver gjør at jeg forstår litt mer.

Aksjer og aksjehandel (2014) er en ganske omfattende bok, men den har et lettlest språk. I denne bloggen bygger jeg videre på innholdet. Lurer du på betydningen av begreper, den grunnleggende tolkningen av diagrammer og trender, bruken av tekniske indikatorer, eller annet, står det forklart i boken.

Disclaimer: Innhold i denne bloggen må ikke oppfattes som anbefalinger om konkrete kjøp eller salg av aksjer. Jeg handler selv på børsen, men påtar meg intet ansvar for eventuelle tap eller kostnader for andre som følge av bruk av informasjonen her. Bloggen er en kunnskapsblogg. La deg inspirere, men bruk flere kilder og gjør din egen analyse.

mvh
Stig Mikalsen

8 kommentarer om “Om bloggen

  • Hei Even
   Jeg kan dessverre ikke analysere på oppfordring, det vil ta for mye tid.

   Dermed er presedens etablert. Men fordi du spurte før denne etableringen skal jeg gjøre et unntak og se raskt på Archer og HEX. AKPS tror jeg du skal glemme de neste to uker.

   mvh
   Stig

 1. Hei Stig! Jeg leser boken din nå, og den er fantastisk!
  Jeg skal til å gjøre noen tekniske analyser utifra det jeg lærer i boken din, men er litt usikker på hvilken software som er anbefalt? Skulle gjerne hatt en software som ikke kostet all verden, kanskje tilogmed gratis.

 2. Hei Stig. Jeg sitter og undersøker terrenget for bra nybegynner litteratur i forbindelse med aksjehandel. Jeg er helt grønn, men interesserer meg for å begynne med det. Da så jeg boka di og ser nå bloggen her. Jeg kjenner ikke til noe av det du har skrevet.
  Men jeg har et spørsmål, som kan høres enkelt ut, men hvor bra gjør du det selv innenfor aksjehandel? Tjener du mye på det, går det bra?

  Ønsker å fokusere på litteratur til folk som også i virkeligheten gjør det bra, hvis du skjønner.

  • Hei Sondre
   Jeg gjør det bra når jeg er aktiv. Du ser et eksempel i bloggen her, i posten teknisk analyse av egen avkasting.

   mvh
   Stig

  • Tidvis 0. Når jeg er fullinvestert over tid: rundt 10. Da lett å regne posisjoner = 10 % av kapitalen. Anbefaler 6 – 10 aksjer.
   Med kreditt: kanskje 14. Setter da også noe i et Index-ETP.

   mvh
   Stig

Det er stengt for kommentarer.