Ukeporteføljer og timing – BWLPG

Som alle vet anbefaler jeg å lytte til erfarne fjellfolk når du skal ut på tur. Eller erfarne ukeporteføljeforvaltere hvis du skal drive aktiv sparing eller swingtrading i aksjemarkedet. DnBMarkets har da vært et bra valg de siste 14 år eller så.

Men som alle også vet anbefaler jeg å bruke teknisk analyse som et supplement til det fundamentale. Slikt tar ikke DnBMarkets hensyn til, og da hender det de bommer en del på timingen.

Nå tok de inn BWLPG den 23. januar, etter fredagskurs 45,32 kroner. Mandag 23. – dagen for inntak – åpnet aksjen opp og kom opp i 47,49 før den reagerte ned igjen og sluttet på 45,62 kroner. De som kjøpte denne dagen begynte med andre ord med et tap, og siden har det bare gått nedover. Nå er vi rundt 37 kroner, et fall fra toppen på over 20 %.

BWLPG

Onsdag ettermiddag (1. februar) fikk jeg en epost fra en lett bekymret trader (Torbjørn), som lurte på om Stop Loss på 15 % fra topp burde iverksettes. Kursen var da 39,90, det vil si temmelig nøyaktig 15 % fra 47 kroner. Jeg fikk ikke svart før klokken 10 dagen etter, og da var vi allerede nede på 38 kroner. Da ble svaret mitt at 37 kroner forhåpentligvis ville ta imot som støtte, og at ytterligere fall under der nok ville bringe kursen opp igjen på i hvert fall 37 med litt is i magen. Med støtte på 37 ville jeg solgt på rekylen. Sa jeg.

Hvorfor var 45 – 47 kroner en ikke-optimal inngang?

BWLPG

Fra bunnen hadde denne likvide aksjen gått over 120 % på fire måneder. Gap fra mai 2016 var fylt. Kursmål på 44 kroner var nådd. 200 dagers SMA var og er fallende. Her lyser det gevinstsikring og korreksjon lang vei.

Hvorfor mente jeg 37 kroner var støtte?

BWLPG

Det er der du finner 50 SMA. Aksjen har brutt den sterke stigende 2-månederstrenden. Men den litt svakere 4-månederstrenden er fremdeles opp. Kanskje skal vi da under 50 SMA, som er helt normalt for en korreksjon, men med en forventet svak stigende eller flat utvikling bør vi opp i 41-42 kroner igjen før mars. Ender vi dagen i dag over 38 ser jeg 41 allerede på onsdag. Men det ser litt tungt ut, der vi ligger og vipper rundt 37 (lunsjtider). DnBMarkets har forøvrig fremdeles aksjen i sin ukeportefølje (6. februar).

Hva med bekreftelser?

Avance Gas har hatt nøyaktig samme kursutvikling. Der er 50 SMA på 27 kroner. Aksjen tok av der på torsdag og fredag, og er nå på 27,60. Det gjør fallet i BWLPG til et sektorfall, og ikke et selskapsspesifikt fall.

Ingen av aksjene er blant mine favorittaksjer for tiden. Rekyler er vanskelige. Men eier du de nå kan du i hvert fall håpe på 3 -5 gode dager når de treffer denne swingbunnen. Kanskje hjelper det også for BWLPG om Avance holder seg over 27. Og omvendt om BWLPG holder seg over 37. Skal vi helt ned mot trendbunn ser jeg en bra inngang for en solid swing.

 

7 kommentarer om “Ukeporteføljer og timing – BWLPG

 1. Takk for utfyllende kommentar her. Jeg endte opp med å selge den som jeg sa på 38,90 før jeg så kommentaren din, og kjøpte den igjen på 37,39, sikkert ikke en isolert sett god avgjørelse fordi den da måtte ned fra 50sma som den hadde brutt gjennom og ned til kanalbunn for å få neste støtte. Nå ser det ut til at den tok imot støtte på bunn av den langsiktige stigningskanalen laget av stigende bunner slik jeg kan se det, og jeg henger med videre, men om den bryter gulvet der så selger jeg :-).

  • Trendgulvet holdt ja, godt hjulpet av Avance. Nå endte vi dagen på 37,36 – et nivå jeg var ganske trygg på vi ville komme opp til. Med litt hell i morgen drar vi over 38 og etablerer oss over der. Det kom en mulig dobbel bunn i RSI i dag, som enkelte trader som en formasjon. La oss håpe disse «enkelte» har en viss tyngde. Men aksjen ser ikke supersprek ut nå, så all verdens opptur tror jeg ikke på.

 2. I dag anbefaler DNB Statoil. Prøver meg på en amatøranalyse av dette forslaget. Anyone feel free til å kommentere.Slik jeg ser det ligger den ca akkurat på bunn i sin stigende trend (forøvrig bare laget av to bunnpunkter så langt). RSI ligger så nært en bunn du kommer, ser hvertfall oversolgt ut for et utrent øye. Negativt er dog at både kurs og 20dagers SMA har brutt ned gjennom 50 dagers SMA og at 50dagers SMA er just vannrett og ikke lengre indikerer en stigende trend. Jeg tenker at dette kjøpet fort kan kalles en bom hvis aksjen faller noen få prosent til. Da er vi ute av den stigende kanalen og 50 dagers SMA begynner å synke. Her trenger jeg ikke vente 15% ned for å selge igjen. Ellers hadde de fortsatt tro på SalMar. Denne ser ikke teknisk bra ut synes jeg, og BWLPG da som denne tråden egentlig omhandlet også akkurat i bunnen av sin stigende trend, ser ut til å ta i mot der i dag med nesten 3% opp hittill, 3,37% nå, stiger mens jeg skriver her……

  • Tror ikke dette er den beste bloggen for å diskutere slikt. Da er det bedre alternativer med mer aktivitet.
   Statoil vil jeg si har en bunn på 142 kroner.
   Salmar har noen få prosent oppside, deretter tror jeg aksjen skal flatt eller ned.
   BWLPG traff trendbunnen temmelig nøyaktig der vi begge så den, om jeg forstår deg rett. Sikter på 40,90 hvis den kommer seg over 37,65.

 3. Artig å se forskjellen på DNB sin ukes portefølje på BWLPG og mnd porteføljen de har i DinePenger på samme aksje. Ukesporteføljen gikk inn på ca 47.49 23januar, mens mnd porteføljen tok den inn 6/2 til 35,60. Den står nå i 43,54, og de som følger disse porteføljene har altså hatt en vidt forskjellig avkastning hhv ca ned ca 8% og opp litt over 20% :-).

  • Månedsporteføljen har naturlig nok mye mindre presisjon normalt, så der var de nok litt heldige.
   Uansett viser eksempelet nytten av god timing.

 4. Nok et eksempel fra DNB sin ukesportefølje her og en god avgjørelse (litt sent skulle nok aldri ha kjøpt, men kjøpet kom før jeg begynte å anvende det å ikke kjøpe pga negativ trend).
  Kjøpte på anbefaling SalMar til 242kr 23/1. 28/2 innser jeg at den ligger i en sterkt fallende trend ( ihht 20 og 50SMA) og jeg prøver meg på en utgang på bakgrunn av dette. Det var min egen 15% stop loss regel som startet alarmklokkene, men lessons learned fra BWLPG så sjekket jeg litt mer før jeg gikk ut. Burde nok ha sett synkende bunn i kurs og synkende RSI allerede dagen den ble anbefalt dog. Etter dette har den bare fortsatt å falle som en stein til senest i dag til 185kr ca. Teknikkene i boka kommer til anvendelse sakte men sikkert. I mitt tilfelle har denne utgangen foreløpig spart meg for 12000,-
  God Helg.

Det er stengt for kommentarer.