OSEBX januar 2016

Hovedindeksen ligger nå akkurat på en kritisk grense rundt 545.

osebx

Isolert sett har det vært et brudd ned og en pullback opp mot halslinjen. To årsaker til at det kom en pullback: 1) Bruddet ble ikke bekreftet av andre store indekser, og 2) Indeksen hadde allerede falt mer enn 2 standardavvik fra relevante snittkurser. En pullback var sannsynlig. Men vi er ikke etablert verken over eller under dette nivået, så dermed er det på kort sikt uavklart om vi skal 23 % ned (til 420) eller 12 % opp før sommeren. Uansett er det etablert en ny markedskonsensus i «sell the rally», i stedet for de siste fem års «buy the dip». Dette i følge Fast Money-traderne på CNBC. Nå er det Swingtrading og kortsiktige posisjoner som gjelder altså.

Her er DAX de siste fem år:

dax

Det er et meget tydelig gulv nå på ca. 9400. Men det er også en lang meget tydelig trendlinje, som når den får et etablert brudd (nå eller om noen måneder), sannsynligvis vil føre til et bratt kortsiktig fall. DAX ligger vi ser som Oslo Børs akkurat på grensen.

Her er SPX (S&P 500):

spx

En lang trendlinje kan tegnes, som for DAX, og der reagerte vi opp fra støtte i forrige uke. På dette nivået (1867) finne vi også støtte fra bunnen i oktober 2014. Men viktigere er den svakt stigende toårstrenden (markert med en trendlinje), som når den får et etablert brudd kan føre til samme type bratt kortsiktig fall som for Tyskland og føre til en svakt fallende trend på litt lenger sikt. 1890 ser ut som nivået å holde øye med, pluss sikkerhetsnettet som nå finnes på 1867. Alternativet er en «range» i triangelformasjon, med nedre grense på 1867 og øvre grense i en svakt fallende trendlinje fra toppene på 2100+.

OBX ser som ventet ut akkurat som OSEBX, med den forskjell at halslinjen er helt horisontal. Den går på 484, som også er dagens kurs ved lunsjtider:

obx

Samme kritiske test der altså. Enten godt ned, eller opp mot 200 dagers SMA/markert trendlinje de neste 2 – 4 måneder.

At vi for OSEBX/OBX raste godt under 2.2 sta fra 200 dagers SMA er et klart svakhetstegn. Men algoritmene til de store pengene indikerer også at den slags som regel er et kortsiktig godt kjøp, så her står kjøpere mot selgere og ingen vet helt hva de skal gjøre.

Ellers: I følge analytikere på CNBC har oljeprisen de siste månedene korrelert over 90% med aksjene på SPX. De samme analytikerne nøyer seg ikke med «korrelasjon» heller, men har etablert et årsaksforhold i at oljeprisen nå styrer alt. Dette er visstnok helt anomalisk, og vil før eller siden oppheves. Men akkurst nå gjelder denne sammenhengen, ikke bare for Oslo Børs, men også for resten av verden.

Dermed vet vi hva vi skal se etter de neste dager og uker. Kritiske nivåer i nøkkelindekser. Pluss: Kommer oljeprisen tilbake? Eller fortsetter den ned, eventuelt etter en konsolidering rundt 30 dollar?

 

2 kommentarer om “OSEBX januar 2016

  1. Hei,

    Er det uvanlige bevegelser på børsen i det siste? Klarte 10 % avkastning den siste måneden og solgte etter liten topp med divergens i RSI. Men virker som kortsiktige posisjoner er veien å gå nå eller bare være ute. Hovedindeksen har fått brudd på mulig toppformasjon også.? Etter mitt handelsystem skal jeg holde meg unna. Hvordan forholder du deg til børsen nå Stig?

    • Hei,

      Ikke så veldig uvanlig rent teknisk. Men med Trump i USA er det en viss fare for korreksjoner verden over. Ser ikke noen toppformasjon i OSEBX/OBX. Men hode-skulder i DAX ser ikke bra ut. Så jeg er ute av Norge og vil shorte Tyskland om en dag eller to, om den ikke returnerer opp. Forventer brudd på 200 dagers SMA i OSEBX. Enten i løpet av uka eller neste. Kjøper enkeltaksjer igjen med indeksen i 780 eller så etter dagens nivå. Dvs. nedre Bollinger Band på 200 dager og 2.2. Har noen dager på å analysere dette nærmere.

Det er stengt for kommentarer.