To reversals? – MHG og STL

Her er et korttidstriks som vil gi gevinst i 7 av 10 tilfeller (røft angitt): Kjøp etter en reversal (eng.).

Hva er en reversal? Det er når kursen bryter ned gjennom et støttenivå, for så å bryte tilbake igjen over nivået. Det er å sammenligne med en bear trap. Selgere og shortere har forsøkt seg, men har måttet kaste kortene mot en sterkere motstander (kjøpere). Da vil de betakke seg mot å forsøke igjen de neste dager og uker, med mindre ny negativ informasjon slippes i markedet. Dette gjelder vel og merke dersom det på forhånd har vært en underliggende, stigende trend i et litt lenger perspektiv.

Her er et fint eksempel i MHG:

mhg

Kursen brøt først ned i en slags rund topp, før den konsoliderte i en flaggformasjon. Deretter ga den nytt salgssignal ved å bryte ned derfra. Men to dager etterpå reverserte den tydelig opp igjen. Det er et korttids kjøpssignal. Gevinst bør vurderes etter kort tid.

Nå lurer jeg på om STL kan ha gitt tilsvarende signal i går:

stl

Her har jeg markert en klassisk sterk trend, deretter en svak trend, og så et brudd ned i det noen vil kunne se som en hode-skulder, og de fleste i hvert fall som en månedslang rektangel. Her så jeg 110 kroner som et mulig target. Men i går kom en revers opp, og dermed en slags liten dobbel bunn i stedet? (I dag før lunsj er det litt tidlig å si).

Jeg forventer ikke en like sterk utvikling som i MHG, ettersom momentum og lang trend har vært mye svakere. Men nedgangen er sannsynligvis avlyst, med mindre oljeprisen synker igjen eller annen negativ informasjon slippes. Kanskje en kort pause over 130 kroner, før 142 – 144?

Diagrammer fra i dag litt etter klokka 10:00.

6 kommentarer om “To reversals? – MHG og STL

 1. Hei Stig,
  Jeg vil først takke deg for boken du skrev – en føler at du har et system på det du gjør og den var lett å lese (av og til var det også morsomt, bra med litt positivitet innimellom) !

  Angående de eksemplene over:
  Begge akjsene har korrigert fra tilsvarende stigende trender og begge forsøker å bryte motstand (Marine Harvest har kommet lenger enn Statoil). Stemmer det?
  Statoil hoppet over SMA 50 og dette er en buy signal som er du beskriver i boken din.
  Hva er kjøpssignal i tilfellet reversal her – lite dobbelt bunn?
  Da dette er en veldig kort formasjon vil risikoen øke og timing bety mer. Er ikke det bedre å søke bekreftelse og ihvertfall vente til aksjen bryter ut av en fallende trend?
  (jeg er på ingen måte ekspert så dette er ikke påstander med spørsmål)
  🙂

  • Hei Max
   Takk skal du ha.
   Dette var bare et tips for swingtradere. Kjøpssignalet for STL her var at aksjen brøt inn igjen i rektangelen, over 130 kroner. Der lå også halslinjen i den lille doble bunnen. At den hoppet over 50 SMA er ikke et kjøpssignal her, ettersom 50 SMA er på vei nedover. Men det er positivt at 50 SMA ikke bød på noe motstand. Nå er det ny motstand på 136, som også er kursmålet for den doble bunnen.

   I MHG ville jeg vurdert gevinst ganske raskt nå. 143 er mer enn bra nok på to uker (10 % fra 130). Selv tok jeg gevinst for raskt (skylder på full jobb og ikke tid å følge så godt med på dagtid 😉

 2. Hei. Veldig bra bok!
  Hvilke verktøy bruker du i din tekniske analyse av verktøy? Netfonds sin Primetrader har ikke mulighet for kortere timeframe enn daychart, har bugs som gjør at oppsettet mitt forsvinner og har ikke særlig med funksjoner som varsler osv. Jeg har nettopp prøvd IG, men de har tilsynelatende kun OBEX aksjer eller hva det nå blir, altså ikke de mindre aksjene. Skulle veldig gjerne hatt tips om ett godt analyseverktøy for norske aksjer. På sikt vil jeg skaffe Inspera, men vil vente litt da det er så dyrt.

  • Hei Benjamin
   Takker.
   Skrev en kommentar på førstesiden på dette nettstedet for en stund siden, ingen endringer der:
   For teknisk analyse bruker jeg mest Netfonds’ gratis webapplikasjon på netfonds.no.
   De amerikanske aksjene jeg ikke får opp hos Netfonds analyserer jeg hos bigcharts.marketwatch.com.
   På stockcharts.com har de en del brukbare filtre hvis du vil handle i USA.
   Ellers bruker jeg Wintrade, som er sånn halvbra, men gratis for meg. (Gjennom Nordnet).

   Inspera er best for digital eksamen, men du tenker vel på Infront 😉
   Har du nok penger og tid ledig på dagtid vil jeg vel anbefale Infront.

   mvh
   Stig

 3. Takk for svar! Ja der gikk det litt i surr med studier og trading. Synes at webapplikasjonen til Netfonds høres slitsomt ut. Der kan du vel ikke lagre noe? Og kan ikke ha watchlist. Synes watchlisten til IG er veldig praktisk, kan lett klikke meg gjennom Charts og med en gang se om de treffer betydelige nivåer.
  Ellers har jeg inntrykk av at det som ny trader kan være lett å overvurdere viktigheten av den kule teknologien som frontes av reklamer med kjekke menn med todagerskjegg, og alle tilhørende markeder og instrumenter. Til syvende og sist er det vel hovesaklig de samme egenskapene nå som for hundre år siden som er viktigst.
  Men la meg plage deg med et spørsmål til. Den siste tiden har jeg tjent godt på Songa, Agasti og BWO. Songa har jeg kjøpt på nitten og solgt på 0.21, Agasti 0.17-0.18. Og med BWO har det vært to meget fine swingtrades. Mitt spørsmål er, har du inntrykk av at det over tid kan være bærekraftig strategi å swingetrade aksjer der volatiliteten er skyhøy fordi de nesten er gått i 0? Eller det for stor risiko (jeg har brukt små positionsizes)?
  Og til slutt et dumt spørsmål til. Er det mulig på Netfonds å både ha en stoplossordre og en salgsordre inne samtidig? I setupsene over hadde jo det vært meget nyttig til når man ikke er på nett.
  Igjen takk for en god bok! For øvrig synes jeg og at denne nettsiden vel omtrent er det eneste av blogg osv på norsk jeg finner interressant, ikke at jeg har lett så mye. Trodde du hadde lagt ned i sommer. Keep it up!

  • Jeg kjenner ikke Netfonds applikasjoner så godt (bruker en annen megler, Nordnet). Men det burde ikke være noe problem å ha stop loss og salg inne som ulike ordre. Swingtrading er meget lønnsomt, men du må jo ha en strategi for når du går inn og ut. ATR, Bollinger Bands, støtte og motstand, etc, kan funke som triggere, foruten nyheter.
   Jeg skal legge inn et par eksempler på korttidstrades de neste dager.

   mvh
   Stig
   Ellers takk, og lykke til videre!

Det er stengt for kommentarer.