NEXT og KVAER – september 2016

Rart å sitte her og anbefale kjøp etter kjøp i den vanskelige september/oktober-perioden, men etter å ha anbefalt Gjensidige og XXL kan jeg også anbefale aksjer som Storebrand, Axactor, Kongsberg Automotive og diverse bolig- og bankaksjer. Her er to mer risikable aksjer som også bør vurderes: NEXT og KVAER.

NEXT tikker oppover med høyt momentum:

NEXT

Siste motstand nå er 170 kroner. Vi har bare så vidt reagert ned derfra til 160 kroner eller så, etter først å ha tatt sats på 20/50-snitt og 140 kroner nå i september. Det er positivt. Beste inngang er som alltid ved dobbel eller trippel støtte. Nå er den litt spredd, fra 145 – 155 kroner, men med såpass lite nedside bør man vurdere kjøp nå. Høy risiko, men gode muligheter for fortsatt oppgang her.

– – – – – – – –

Kværner (KVAER) er det mindre fokus på i markedet.

Kværner

Men negative trender er brutt inntil videre, og aksjen indikerer mer oppgang herfra. KVAER reagerer fint på tekniske mønstre, noe som tyder på at roboter og meglerhus ikke ødelegger aksjen med dårlige råd og unødig støy i media. Støtte nå på flere nivåer ned mot 8,30 kroner. Med litt hell, fine kontrakter og gunstig utvikling for kronekursen/oljeprisen kan vi dra oss opp i 13 kroner innen et år. Men se opp for lange konsolideringer (sitt i ro), og eventuelt korte toppformasjoner eller dårlige nyheter (selg).

6 kommentarer om “NEXT og KVAER – september 2016

 1. Hei Stig. Har lest og kjopt boka di. Meget bra. Lurer bare da kjappt paa siden du anbefaler opptil flere aksjer om dagen om du da mener oslo bors er i en oppadgaaende trend om dagen. Husker at du skriver at man ikke bor handle mot trenden til indexen. Sjoel er jeg nemlig i tvil, derfor jeg spoer.

  • Jeg er også i tvil, men magefølelsen sier opp for gode enkeltaksjer. På sikt gir det noen prosenter her og der. Jeg tror indeksene klarer seg rimelig bra, med mindre Trump, Kina, Italia eller Brexit skaper mer usikkerhet.

 2. Nå er det vel teknisk sett positivt i hovedindexen også etter brudd gjennom 630 ish nivå (tidligere høyre skulder i hode skulder) og et par tester av dette nivået ovenfra. Men enda har jeg ikke klart å overbevise meg om å kjøpe meg inn………Psykologien min sier at det er høyt priset og det «neste» cracket er overdue.

  • I slutten av september var jeg usikker på videre retning, men nå mener jeg vi skal opp. Mange aksjer har gått mye på kort tid og kan reagere ned i en liten dipp, men det vil etter min vurdering være en kjøpsmulighet. Trendkanalen sier også 650 som tak, så bedre innganger kan kanskje finnes enn her (639). Men riktige enkeltaksjer og swingtrading går jo som en kule uansett for tiden.

   Bare Trump som president kan ødelegge dette nå, tror jeg.

   • Han blir nok ikke president heldighvis. Jeg planlegger å følge DinePengers aksjeråd som jeg har gjort tidligere, så jeg lar de stå for plukkingen. Da er det vel bare å ha stop lossene klare :-).

 3. Kanskje kom de bedre inngangene allerede i dag, nærmest rett ned til 630 igjen.

Det er stengt for kommentarer.