STB – april 2015

Lenge siden jeg har sett på Storebrand (STB):

Storebrand

Aksjen ligger i en sterk stigende mellomlang trend. Jeg har markert trendgulvet der det også er støtte i 50 WMA. Brudd ned der vil sannsynligvis gi et solid intradags fall og en overgang til en svak stigende trend, med trendgulv ned mot 28,50. Holder den sterke trenden er det bare å sitte i ro. Trendtaket er forøvrig like definert som trendgulvet (ikke vist i diagrammet), så kursmål innenfor trenden burde være tydelige.

Jeg har sett analyser ute som mener å se en omvendt hode-skulder, med halslinje som markert og kursmål opp mot 37 – 38,50 kroner. Jeg er uenig i at dette er en OHS-formasjon, men vi får se. Med bakgrunn i Keynes’ beauty contest kan man jo spekulere i at markedsledende investorer faktisk ser en OHS og vil drive opp kursen av den grunn. I så fall tester vi halslinjen nå, og holder den kan aksjen få seg et fint løft de neste to måneder.

Fremdeles kjøp altså, men se opp for eventuelle brudd ned som vil innebære et godt korttidsbet short (og stop loss) og en svakere stigningstakt (snittkurs) den neste måneden. Holder støtte er det bare å sitte i ro oppover, for eksempel til trendtaket nås eller til RSI begynner å vise fallende bunner og topper.