DNB – april 2014

DNB ligger på en litt kritisk grense rundt 102-103 kroner.

dnbDen lange trenden siden juni 2012 ser ut til å være brutt. Det kan bety et raskt lite fall, fulgt av en mer sidelengs utvikling, eller starten på en nedgang. Men det er et sikkerhetsnett under, som gjør at fallet foreløpig har uteblitt:

dnb2Den litt kortere trenden siden april 2013 er fremdeles intakt, med et gulv på 102 kroner. Der finner vi også 200 dagers SMA, og den lille toppen fra august 2013.

dnb4En nærlesing viser at DNB gjorde at sprang (engelsk: gap) opp i en ny topprange i oktober 2013. Nedre grense her ser også ut til å være rundt 102 kroner. Brudd ned gjennom 102 kroner vil fullføre en avrundet kompleks hode-skulder, med et første kursmål ned mot 91 kroner. Den siste lille trenden er svakt ned, med et trendgulv også på 102 – 103 kroner.

Et brudd ned vil også føre til et brudd ned i RSI, som i topprangen har formet en triangel. Det ble satt en topp på 60 i mars, som i så fall kan markere starten på en fallende trend. Men ennå er det ikke satt lave nok bunner (ned mot 30) til å indikere en slik trend.

20 MA er under 50 MA, med kursen under dette igjen. Dette er bearish, og selg for de som trader mellomlange trender. Velg heller en annen aksje. 50 SMA er akkurat i ferd med å krysse under 100 SMA (synes ikke i diagrammet), som vil bekrefte den svake utviklingen. Slike kryss brukes av enkelte autotradere, som konkrete signaler om selg. Men både kurs og disse tre SMA er over 200 SMA, så det er fremdeles ikke en klar short på lengre sikt.

Konklusjon: En litt spekulativ swingtrader kan gjøre et kjøp her, med en ukes horisont og ganske tight stop loss litt under 100 for eksempel. Kursmål 106-107 kroner. Det finnes riktignok bedre kjøpskandidater enn dette, men likevel. Det ville også hjelpe med et lite kjøpssignal, for eksempel et standard kryss i MACD. I så fall kan vi komme opp i trendtaket. Trendtradere bør selge seg ut og velge andre aksjer eller ha pengene på konto. Shortere kan vente på etablert brudd ned gjennom 102. Det er salgssignal både på kort og mellomlang sikt, med stop loss skulle det reversere opp igjen.