Myrseth som kurstrigger

Stig Myrseths ukeportefølje (Dovre-porteføljen) er noe jeg anbefalte og ga ekstra oppmerksomhet i boken min. Blant annet skrev jeg at han foretrekker små og volatile aksjer, og at slike aksjer er veldig følsomme for gode nyheter. Og videre «At Myrseth tar aksjen inn i porteføljen sin, er i seg selv en god nyhet, og det gjør at den stiger noen prosenter ekstra samme dag og i dagene etterpå» (s. 297). Jeg nevnte så vidt også at nøyaktig timing er viktig, og at Myrseth treffer bra på timing flere ganger per år og at det ikke er uvanlig at «aksjen da stiger 30 % samme dag».

Hittil i 2014 (inntil i går mandag) er porteføljen hans ned med minus 4,45 %, en svak start. Men nå har Myrseth brettet opp ermene. Inn i går kom tre nye småaksjer EKO, SIOFF og PDR, og ut røk REC Solar, KOA og WRL. Dermed skjedde dette:

Ekornes (EKO) + 1,55 %
Siem Offshore (SIOFF) + 0,34 %
Petrolia Drilling (PDR) + 27,91 %
REC Solar (RECSOL) + 2,13 %
Kongsberg Automotive (KOA) – 3,21 %
Wentworth Resources (WRL) – 1,6 %

Dette var på en dag da hovedindeksen falt med 0,38 %, holdt oppe av Telenor, Orkla, Yara og Statoil som var litt i pluss. Det meste var ned. Wentworth var tidlig ned over 5 %, men hentet seg inn på slutten av dagen. REC Solar steg litt som følge av andre nyheter om sol. Ellers var ut-aksjen KOA også godt i minus, mens de tre inn-aksjene var i pluss.

Om Petrolia skrev Myrseth at aksjen var «børsens billigste aksje», og en mulig «mangedoblingskandidat». Det bidro til å gi aksjen et ekstra løft. Men løftet kom også som følge av tekniske forutsetninger:

pdr

Dette er ikke er perfekt 20/50-trampoline, men så nære du kan komme. Aksjen er trendpositiv, og ned mot «dobbel støtte» i form av tangerende 20/50-MA. Aksjen var dermed opp + 30 % helt frem til slutten av dagen. I praksis var det umulig å kjøpe seg inn her under 9,70 kroner, men aksjen ble solgt for 10 kroner frem til lunsjtider. At det skulle stige videre var bonus for de risikovillige. Men i dag har den vært ned igjen til rundt 10,40 kroner, så det er fremdeles mulig å komme seg inn på en bra kurs de neste dager.

Myrseths anbefaling av Siem Offshore og Ekornes var mer edruelig. Der var aksjene også teknisk sett mer tvilsomme kjøp:

sioff

Her er Siem Offshore etter gårsdagen. Aksjen har gitt mellomlangt salgssignal i slutten av februar. Den tar i syltynn støtte på 8,60 kroner. Objektivet etter bruddet ned er omtrent på dette nivået. Myrseths anbefaling var nok til at den steg 0,34 % i går. Men i dag er den ned med rundt 2 % (lunsjtider). Dette er et spekulativt kjøp, for en swingtrader med noen få ukers horisont. 10 % oppside eller noe mer (over 50 MA) er fullt mulig. Trendmessig er den derimot: Finn en annen og tryggere aksje. Her trengs det flere gode nyheter (Rateoppgang? Flere anbefalinger?) og villige kjøpere for at aksjen skal bli trendpositiv på mellomlang sikt.

Lærdom: Aksjer som er teknisk positive kan få kjempeløft av gode nyheter og potensiell stor oppside. Aksjer som er teknisk svake stiger bare litt. Kjøp aksjer som ligger i en positiv trend, eller som gjør et brudd i en bunnformasjon.

 

En kommentar om “Myrseth som kurstrigger

  1. Tilbaketråkk: Petrolia – april 2014 | Aksjer og aksjehandel

Det er stengt for kommentarer.