OSEBX desember 2015

Long time.

Mens vi venter på nyttårsrakettene for 2015 – 2016, har jeg tatt en kikk på hovedindeksen på Oslo Børs. Vi nærmer oss sannhetens øyeblikk for det neste året.

DAX og S&P 500 har vist en oppbremsing over lang tid, en tendens Oslo Børs ikke kan stå imot dersom det begynner å gå nedover. Ta gjerne en kikk på http://bigcharts.marketwatch.com/ (tickere DX:DAX og SPX).

Her er Oslo Børs (OSEBX):

osebx-12-2015-2

Vi har reagert fint opp i dag (lunsjtider), etter et kraftig fall de siste dager. Men det er bra motstand i et belte på 616 – 623, og også så vidt på 605. Standard Bollinger Bands vil også vise at vi bare så vidt har dratt oss innenfor båndet på 2 sta fra 20 SMA (591), så dagens rekyl er ikke mer enn en statistisk sannsynlig reaksjon med kort varighet.

Det skumle er at de store aksjene TEL, DNB og STL er rett i nærheten av signifikant støtte, noe de for så vidt viser i dag. (Alle er godt opp før lunsj). Men ryker det under vil det komme en skikkelig smell. Med oljepris under 40 dollar er det også lite å hente i olje og oljeservice for 2016.

Et jule-/nyttårsrally tas i mot med takk, men deretter gjelder det å følge med.

Her er det lange perspektivet:

osebx-12-2015

En mulig toppformasjon er under oppseiling, med halslinje på 545 – 560. Der er det solid støtte. For 2016 er det avgjørende at det kommer et etablert brudd over 635 litt ut på nyåret eller vårparten.