Thin Film – mai 2016

Thin Film (THIN) er et artig case for tiden.

thin

Det så ut til å danne seg en sidelengs trading range mellom 2,40 og 4,20 kroner omtrent, pluss/minus noen prosenter. Men denne rangen er nå muligvis brutt, og det er indikert en svakt positiv mellomlang trend. Med brudd over 4,50 er det lite motstand opp til 7 kroner.

Siste to og en halv måned er markert med en tentativ trendkanal. Jeg merker meg også en swing failure (SF) i forhold til omtalte trading range. Dette var styrke, og en mulig start på noe mer positivt. SF gjaldt både kurs og RSI. Det er ennå litt rom opp til trendtaket i RSI. Forhåpentligvis skal vi opp dit, presset av det høye momentumet.

RSI har vist en asymmetrisk tendens i forhold til middelverdien 50. En swing på 35 til 74 er også så vidt positivt. Akkurat nå handles det på kurser rett i overkant av 4 kroner, et viktig nivå (lunsjtider).

Ikke akkurat et entydig case, men alltid morsomt å følge med på bulls versus bears på slike nivåer. Et linjediagram antyder 4,12 som et kritisk nivå etter september 2015. Vi har holdt oss over i sju handledager, og tester igjen i dag. Vi får håpe nivået holder, og at selskapet slipper en bra nyhet enten på generalforsamling den 10. mai eller før.

Et lite tankekors er at en «mellomlang trend» typisk varer mellom 2 og 6 måneder. Nå er vi på 2,5 måneder for denne siste trenden. Det er et lite stykke ned til trendbunn, som vil være et brukbart swingkjøp. Men på lengre sikt er det et svakhetssignal om vi skulle dra oss helt ned dit.

TILLEGG kl. 14:40:

Jeg fikk sett litt mer på aksjen etter lunsj, og her er et nærmere blikk:

thin2

Den bratte trenden ned fra 7 kroner ble brutt en gang i vinter. En videre tolkning er at også den svake nedtrenden ble brutt nå i april. Det betyr bra med støtte på 3,60 – 3,80 (forrige trendtak, to horisontale nivåer fra februar-mars, samt to 50 MA). Skulle dette nivået holde – noe jeg tror det gjør per i dag – ser aksjen straks mer lovende ut… 🙂

 

4 kommentarer om “Thin Film – mai 2016

 1. Kjoepte denne paa 4.20 i dag pga ordredybde (og420da) sann i totiden, etrer aa hafulgt den noen uker, og saa spratt den seks prosent med en gang 🙂

  • God uttelling der. 3,80 hadde vært et enda bedre kjøp 😉
   Nå ser jeg 5,60 i løpet av to måneder, men får gruble litt mer til uka. God langhelg og nasjonaldag!

 2. Går tilsynelatende fint denne. Har også hatt godt treff på Funcom, kjøpt på 0.90. Interressant det Myrseth sier om techsektoren.
  Det er to temaer jeg hadde satt pris på om du kunne delt, om i det minste noen få, tanker om. Det første er ordredybde. Jeg har lest boken, men opplever ikke at den går så detaljert til verks hva angår å lese og forstå ordredybdeskjemaet. Jeg har studert det ganske mye, hvordan det beveger seg i forhold til kursen, men jeg blir ikke klok på dette. Jeg mistenker og at dette er en viktig ferdighet å inneha. Hvis du kan gi noen tips hadde det vært fint. F.eks en anbefaling om en bok som går dypt inn i dette temaet.

  Det andre jeg lurte på om du kunne si noe om er noe jeg ikke finner noe på, som kanskje de som forholder seg til det ikke liker å snakke om. Jeg trader nå med mindre beløp, åpnet en konto for et år siden med noen titusener, hele tiden med den hensikt å når jeg over tid viser god avkastning gå inn med mer. Det jeg lurte på er hva må man ta hensyn til hvis man går inn med posisjoner på flere hundre tusen, evt millioner? F.eks Funcom som i dag hadde en omsetning på fjorten millioner, vil ikke en investering på en million gi utslag på noe vis? Når er det så mye at det er vanskelig å selge seg ut? Jeg tenker i hovedsak på Oslo Børs. Kan man fortsatt trade med horisonter på noen dager?

  Mvh Benjamin

  • Hei igjen
   Jeg er ingen ekspert på ordredybde, men generelt er alle ordredybdeoversikter fiktive. Du ser ikke hva neste megler (manuelt eller auto) eller kunde har tenkt å gjøre de neste fem sekunder, eller hvem som har lagt inn ordrene og om de er «ekte» eller bare sleip «markedspleie». Roboter flytter også sine ordre – virker det som – etter ordreboken. De handler på mikrosekunder, så manuelt har du ingen mulighet til å konkurrere med dem uansett. Om en ordre blir fylt opp, vet du heller ikke om roboten straks legger inn en til, eller om dett var dett på det nivået.

   Dette får du ta med en klype salt, men det er mitt inntrykk etter ni år med frustrasjoner. Det ordreboken kan gjøre for deg i en del tilfeller er likevel å angi at det er (minst) en reell ordre der du kan utnytte.

   For ditt andre spørsmål: Jeg har ikke en eksakt formel, men som trader bør du alltid ta hensyn til likviditeten i aksjen du skal handle. En million inn i Funcom får du ikke kjøpt og solgt akkurat der du vil, men du kan komme deg inn og ut sånn noenlunde helskinnet over en halv dag og en del prosenters intervall for hver handel. Så spørs det om det er nok til å tjene penger på handelen. For de femten største aksjene på børsen er det derimot ikke noe problem.

   Jeg vil si at om du tenker å plassere posisjoner på flere hundre tusen i én aksje, og har en horisont på noen få dager, ville jeg holdt meg bare til store aksjer. Om du analyserer fundamentalt og har et lengre perspektiv kan slike poster funke fint også i mindre aksjer. Da blir det en vurdering også om du vil bruke en megler. Til punktet om en million i Funcom vil påvirke kursen, vil jeg si ja på kort sikt (noen timer) og nei på lengre sikt (en dag eller to). Det avhenger nok mest av markedssentimentet akkurat den perioden du handler.

Det er stengt for kommentarer.