NEXT Biometrics – april 2016

NEXT ble tatt inn i Stig Myrseths ukeportefølje mandag den 25. og gikk 7,9 % på den nyheten. Dagen etter kom en annen nyhet, og aksjen gikk ytterligere 15,4 % på stort volum (158 millioner kroner, stort sett roboter som kjøpte og solgte til hverandre går jeg ut fra). På det meste var aksjen opp drøye 23 % den dagen. Nå har den falt noe tilbake. Hva skjer videre?

NEXT

Høyt momentum oppover står for øyeblikket og kriger mot standardavvikene til glidende snitt.

Vist er Bollinger Bands med 50 dager og 2.1 sta. Vi er litt utenfor båndet og må derfor påregne litt «venting» før de relevante glidende snitt kommer halsende etter. Deretter kommer normalt en ny impuls oppover.

Det er et «gap» ned til 137 kroner, som også har en tendens til å trekke kursen nedover for å tette hullet. Ikke godt å si hvor langt ned vi skal før vi (sannsynligvis) spretter opp mot 170 – 180 kroner igjen eller høyere. Men 137 kroner burde i hvert fall føre til at de før nevnte robotene våkner igjen.

På noen måneders sikt er dette en aksje som har 30 – 40 % nedside uten en eneste nyhet (reversal to the mean). Men den har også tilsvarende oppside skulle flere kontrakter eller lignende tikke inn. Trenden er i hvert fall opp. Men som sagt, vi er et godt stykke over trendenes snittkurs. Swingtradere kan nok likevel finne gode kjøp og salg underveis, ved å bruke 10-dagers diagrammer og denslags.