REC Solar – mars 2014

I dag gled OSEBX ned gjennom 50 dagers SMA, normalt et sikkert daytradersignal om å kjøpe XACT Derivat BEAR ut dagen. Jepp, det har jeg forsket på. Bekreftelsen kom ved at DAX og flere toneangivende sektorer i OBX også har en dårlig dag. Uheldigvis er jeg ikke daytrader, noe som gjør at jeg ikke ser denslags før langt ut på dagen. Akkurat nå (nærmere 15:00 og pause på jobb) er OSEBX ned 1,6 %.

Dette er ikke dagen å kjøpe vanlige aksjer. Men jeg gjør et unntak. RECSOL er fremdeles i Hermanruds ukeportefølje, og fikk i dagens Finansavisen også anbefaling av Esten Løkkebakken i Arctic. Han treffer ofte godt på noen måneders sikt. Skagen Kon-Tiki roterte nylig noen investeringer, men beholdt RECSOL. På den negative siden har Spetalen solgt en del av beholdningen sin, noe som bidro til fallet fra 120 kroner.

recsolRECSOL har ikke lang historikk på børsen, så det tekniske bildet er ikke av de mest pålitelige. Men en liten «Island reversal» i januar ga en solid opptur, noe som tyder på at aksjen oppfører seg som de fleste andre. Nå har RECSOL reagert ned fra toppen på 120 kroner til dagens 100 kroner. Hundre kroner var toppen fra tidlig januar. Det er også det rundeste av de runde tall, noe som betyr ekstra støtte. På nivået finner vi også 50 dagers SMA og en mulig C i en mulig ABC-korreksjon.

Det er sjelden jeg kjøper aksjer i denne situasjonen. Jeg foretrekker å vente til korreksjonen evt. er over og aksjen bryter opp igjen. Men her lå jeg inne med et «skambud» på 101 kroner, som jeg la inn  i forrige uke. Dermed har jeg kjøpt aksjen via automagi, og får bare sitte rolig noen dager og se det an.

Stop loss tar jeg igjen manuelt. Her er litt under 100 kroner et naturlig valg, men det er også et så «obvious» nivå at aksjen godt kan tryne intradag under 100 kroner, og så reversere. Her er jeg med andre ord litt avventende.

En kommentar om “REC Solar – mars 2014

  1. Tilbaketråkk: rec aksjekurs | pengerogfinans.com

Det er stengt for kommentarer.