Petrolia – april 2014

Det er en uke siden jeg kommenterte Petrolia (PDR), i forbindelse med at Stig Myrseth tok aksjen inn i ukeporteføljen sin (noe han gjorde mandag 24. mars). Aksjen steg over 27 % til 11 kroner på nyheten (høyeste kurs var 11,75 kroner), men falt så tilbake igjen de neste tre dager. Torsdagens sluttkurs var for eksempel 9,96 kroner, på veldig lavt volum.

Det jeg ikke skrev for en uke siden var at Myrseth også ser etter brudd i lange formasjoner (boka mi, s. 297). Jeg nevnte eksplisitt formasjonen kjent som en flat base bottom. «Myrseth tar inn aksjen akkurat i det den har gjort bruddet, og det er ikke uvanlig at den da stiger 30 % samme dag» (s. 297).

Denne gangen var det Myrseths anbefaling og glimrende timing som førte til bruddet. Petrolia lå ganske riktig i en lang, flat base bottom:

petrolia

Petrolia i det Myrseth kjøper aksjen

Den magiske linjen går her på cirka 10 kroner eller litt under. Formasjonen kan også tolkes som en lang omvendt hode-skulder. Hvis markedet nå klarer seg bra, og ikke Petrolia kommer med elendige nyheter, kan aksjen fint stige til 26 kroner eller mer det neste halvåret. Men vi får se. Våkne tradere har handlet aksjen allerede, men andre kan fint kjøpe seg inn nå. I dag har PDR vært handlet rundt 11,50 kroner. Så kan aksjen holdes til Myrseth tar den ut av porteføljen igjen. Enkelt og greit. Eventuelt kan det tas gevinst på formasjonens kursmål på i overkant av 15 kroner. Når Myrseth tar aksjen ut bør det ellers innregnes i trailing stop loss at aksjen kan falle 5 – 10 % intradag.

I boka mi viser jeg tre eksempler på flat base bottom. Men det diagrammet jeg hadde i førsteutkastet var dette:

mis2.phpDiagrammet viser tidspunktet hvor Myrseth tok Maritime Industrial Services (MIS) inn i porteføljen sin i 2011, og hva som skjedde etterpå. Aksjen steg fra 14 til 34 kroner. Jeg tok forøvrig diagrammet ut av boken min fordi selskapet senere ble kjøpt opp og ikke lenger er på børsen. Hånden i været alle som ser likheter mellom MIS i 2011 og PDR i 2014.

Ingen har rett hver gang, heller ikke Stig Myrseth. Men Myrseths aksjer går veldig sjelden på kjempesmeller (jeg kan ikke huske det har skjedd noen gang), så risikomessig burde aksjen fint kunne inngå i en likevektet portefølje på 6 – 10 aksjer. Om historien gjentar seg kan det bli årets porteføljeaksje foreløpig.