TGS Nopec – april 2014

Fint setup i TGS Nopec nå. Aksjen tar i trendtak og gammel motstand på 195 kroner. Det er formet en Candlestick-formasjon i form av en «bearish engulfing«, som er i ferd med å bekreftes. Dette indikerer nedgang på kort sikt. Ta gevinst er det rasjonelle å gjøre for en trendtrader. En swingtrader kan forsøke å shorte aksjen. Nedre del av trendkanal er da målet, men varsomhet bør vises rundt 50 MA og 180 kroner. Stop loss litt over trendtaket.

tgs-04-2014RSI (14) skulle helst vært i overkjøpt på 70 (den toppet på 68), men ok. Det sannsynlige er likevel en overvekt av bears og nedgang. Bare spesielle nyheter kan stå mot dette, tror jeg. Fra 1. mars til 1. april viser ellers RSI (14) en liten negativ divergens, men det er for tidlig å si om RSI-swingtoppen faktisk er nå.

Jeg har markert flere candlesticks i diagrammet, som kunne vært handlet av en swingtrader. Først en bullish engulfing i desember. Deretter en dark cloud cover og en hammer. Til slutt altså en bearish engulfing.

Alle disse må ha bekreftelse, i hvert fall fra neste dags handel. Men Steve Nison har skrevet at en slik bekreftelse kan ta opp til seks dager, så litt tålmodighet er å anbefale. I dette siste tilfellet er bekreftelsen at aksjen bryter ned gjennom cirka 190 kroner, og ikke opp gjennom 197 de neste dager.

Selv legger jeg alltid inn mer bekreftelse enn dette, i form av støtte eller motstand, trendlinjer, glidende snitt, brudd, eller annet. Kanskje også en teknisk indikator eller to. I alle disse fire markerte eksemplene er det slik bekreftelse. Det er nå dessuten bekreftelse i et litt lengre perspektiv:

tgs-04b-2014Diagrammet viser at det er et viktig tidligere motstandsnivå på 195 kroner. Den doble bunnen fra oktober – desember har tatt ut sitt første potensial og kursmål. Tidshorisonten på to måneder etter bruddet er overskredet. Det er altså på alle vis forventet med motstand på 195 kroner.

Nedre grense for trading range i juli – september 2013 var 175 kroner. Der setter jeg også idealmålet denne gangen. Men både 20 og 50 MA er støtte i den stigende trenden vi er inne i, så shorting er nok for litt viderekomne. En ny vurdering burde gjøres nede på 50 MA.