Kongsberg Automotive – mai 2014

Kongsberg Automotive (KOA) har ligget i en knallsterk stigende trend det siste året. I et mellomlangt perspektiv har det vært to positive faser og to korreksjoner så langt. Det ser ut som vi er godt i gang med den tredje positive fasen:

Kongsberg AutomotiveKjennere av Elliott-bølger vil forvente et tredje løft nå, opp til et siste punkt 5 som ikke er kjent ennå. Men Elliott-bølger er ikke et forutsigbart fenomen, så her er det vel egentlig bare å sitte i ro inntil det kommer et salgssignal.

Det eneste som teller her er timing, altså det å velge seg gode innganger og utganger.

koa2Her kom det nytt kjøpssignal i går. Det forrige var etter en liten dobbel bunn i mars, som avsluttet en fem ukers korreksjon.

RSI(14) er «overkjøpt» på 74, men det trenger ikke bety noe. Det kan komme en liten reaksjon tilbake, som i desember/januar (1 i diagrammet), men det siste løftet er neppe over med dette. Om det kommer en reaksjon tilbake eller ikke vet man heller aldri, så det er egentlig bare å kjøpe og satse på at oppturen varer. Etter 1 – 3 «impulser» oppover det øvre Bollinger-båndet (ikke vist i diagrammet) kan man vurdere å ta gevinst, eventuelt halve posisjonen. KOA er forøvrig en aksje som kan gå til 80-90 i RSI før det virkelig er overkjøpt.

Ellers har jeg markert en mer klassisk måte å benytte RSI på, som også beskrevet i boka mi. Ved punkt 2 møter aksjen motstand på cirka 6,35. Samtidig er det negativ divergens i RSI med en fallende topp (og også en fallende bunn). Først da blir det eventuelt snakk om å ta gevinst, basert på motstand og denne typen bekreftelse i RSI. Nytt kjøp skjer enten ved et brudd opp eller når «faren er over», her etter en liten dobbel bunn.

Det er mye snakk om en mulig kommende korreksjon (for hele markedet) i media for tiden. Det er i så fall på høy tid. Også i USA snakkes mye om en mulig korreksjon. Det vil ramme teknoindustriaksjer som KOA ekstra hardt, så følg med på hva markedet gjør. Men går det greit med hovedindeksen og NASDAQ de kommende uker går det sannsynligvis enda greiere med KOA. Det er poenget med å kjøpe aksjer i stigende trender.