Bionor og Biotec – juni 2014

Bionor Pharma og Biotec Pharmacon er to av veldig få farmasiaksjer på Oslo Børs som har noenlunde omsetning, det vil si kanskje 300 000 – 500 000 den første timen og noen få millioner i løpet av dagen (gjelder nå i vår). Det forhindrer ikke at de kan være ekstremt volatile (som mange bruker som et mål på risiko) og følsomme for nyheter.

Teknisk sett er det Biotec Pharmacon (BIOTEC) som er det beste valget.

Her er Bionor Pharma:

Bionor PharmaHer tikker det tydeligvis sidelengs eller nedover frem til neste nyhet. Denne nyheten bringer aksjen opp eller ned 50 % på en uke eller to. En bingoaksje kun for korttidstradere vil jeg si.

Biotec Pharmacon derimot, ligger i en stigende trend:

Biotec PharmaconDet har vært en heftig volumøkning i aksjen det siste halvåret, som har brakt den oppover. On-balance volume følger kursen temmelig nøyaktig, noe som bekrefter kursbevegelsene.

Her er aksjen i et litt kortere perspektiv:

Biotec PharmaconAksjen er nå i «verdisonen», det vil si ned mot relevant støtte (her 50 dagers SMA), og er normalt et godt kjøp. Jeg har også markert falltakten for de siste tre korte fallene. I en avansert lesning av momentum (f.eks. RSI) indikerer denne avtagende falltakten bullish divergens. At det er tre slike miniswings og et brudd kan også leses som en slags vifteformasjon, som følger The Fan Principle.

Videre vei for denne aksjen er sannsynligvis oppover. På kort sikt kan det gå litt sidelengs, også under 50 SMA. Jeg tror bare et svakt aksjemarked gjennom sommeren eller dårlige nyheter (eller flere emisjoner) for BIOTEC kan føre den noe særlig nedover. På den annen side ventes vel etter hvert små positive triggere i form av nyheter om sårsalven som endelig ble klarert for salg nå i april.