NHY og SCH – juli 2014

Norsk Hydro (NHY) er fremdeles blant analytikernes favoritter i 2014, både på kort og lang sikt. Aksjen ligger midt i kanalen i en pen mellomlang trend:

Norsk HydroJeg har også markert den smalere kanalen som aksjen er inne i akkurat nå. Stigningstakten er marginalt lavere nå enn tidligere, noe som også bekreftes av RSI. Den kan bety en viss avmatning en periode fremover, men det er slett ikke sikkert. Selv ville jeg likevel helst valgt en inngang ned mot det smale trendgulvet (33), fremfor der aksjen er nå (34,30). Men forskjellen er under 4 % så for den langsiktige spiller det liten rolle. Nedre trendgulv eller 100 dagers SMA er forresten støtte og kjøp skulle 50 SMA ryke i løpet av de første ukene. Under 100 SMA er svak selg. Ellers selg på standard 20/50-kryss.

Det er lett motstand på 34 kroner fra toppen i januar 2012. Likevel er det kjøp på NHY frem til tydelige svakhetstegn melder seg og aksjen gjør et brudd.

Schibsted (SCH) er en morsommere aksje å analysere:

SchibstedAksjen ligger i en fallende mellomlang trend, men har vist tendenser til å flate ut med to bunner på 315 kroner. Her har det vært divergens i MACD og RSI. Det er også her i overkant av 300 kroner du finner de signifikante toppene fra 2007. Den lengre nedtrenden i RSI er også brutt, noe som kan indikere en vending fra ned til sidelengs eller opp.

Aksjen har to fallende trendlinjer å overvinne, pluss horisontal motstand på 350 kroner. Først da er det kjøp. Swingkjøp ellers ned mot 315 kroner. Short på vending ned, enten ved 350 (best) eller eventuelt nå på 340. Short også på brudd ned gjennom 315.

Er du ute etter aksjer som allerede er trendpositive ville jeg tatt en kikk på nevnte Hydro, samt Borregaard (BRG), Avance Gas (AVANCE), BWLPG og Panoro (PEN) for eksempel. Ellers ser Norske Skog (NSG) og DESSC ut til å ha begynt korte, stigende trender etter at jeg anbefalte dem i mai og juni.