GOGL og BWLPG – august 2014

Nordea har fremdeles GOGL i sin ukeportefølje, noe som kan tyde på at aksjestrateg Erik Roland har noe å gå på i forhold til teknisk analyse. GOGL er ned 21 % siden Nordea tok den inn. Fremdeles trender aksjen nedover på mellomlang sikt.

Selv så jeg på aksjen i april/mai og vurderte den til et spekulativt korttidsbet med støtte på 200 SMA. Etter det har aksjen brutt ned gjennom dette nivået:

Golden OceanTrenden ned er temmelig krystallklar. Momentum er svakt og fallende. Jeg har markert perioden der det kanskje kunne snu, men som viste seg å være en konsolidering/korreksjon i en fallende trend.

Hvis du kjøper denne aksjen nå må det være på ukebasis, men med bare noen få prosent oppside til flere lag med motstand er det sannsynligvis ikke et veldig bra kjøp. Du er avhengig av flaks eller gode nyheter for å komme deg til 10,30 kroner (fra 9,40). På en måneds sikt eller to går det i beste fall sidelengs med denne aksjen (gjennomsnittskurs), men mer sannsynlig ned.

Det beste ville nok vært å selge GOGL i juni eller tidlig juli, Roland.

BWLPG er også i Rolands ukeportefølje (og også i Albert Colletts). Det har vært et lykkeligere valg, med en avkastning på 29 % siden anbefalt. (Collett har derimot tatt den ut og så inn igjen, siste gang med et tap på 7,7 %).

Selv så jeg nærmere på BWLPG tilbake i mars, der jeg traff bra basert på en mer avansert lesning av RSI. Avhengig av risikoprofil ga jeg to kjøpsnivåer (63 og 66 kroner), og begge ville gitt en solid gevinst de neste månedene. Men nå er jeg på salgssiden just-in-case:

BWLPGDen sannsynlige trenden fremover (50 MA) er svakt opp eller sidelengs. Men det er også et par brudd her som indikerer fare. Ser du spøkelser på høylys dag ser du nemlig en liten hode-skulder og et brudd på en stigende trendlinje. Du har i tillegg et 20/50 kryss ned, som for meg alltid er salg for sikkerhets skyld (hvis kursen også er under krysset). Hode-skulderen er ikke-ideell og kort og gir isolert sett bare en begrenset nedside til cirka 75-76 kroner, men likevel.

Ergo må jeg nok si kortsiktig salg på BWLPG også. Men vær obs på eventuelle knalltall for Q2 og at aksjen snur opp på grunn av disse. Eventuelt at den gjør en liten dobbel bunn eller tilsvarende på rundt 76 kroner. RSI på 30 kan også gi en liten opptur på noen få dager.