DESSC og DOLP – august/september 2014

[Oppdatering 3. september: I dag (egentlig i går) har Hermanrud tatt ut begge disse aksjene av ukeporteføljen sin. Det førte til at begge falt ytterligere i går tirsdag. DOLP ble erstattet av PGS. DESSC røk altså ut, sammen med TEL. YAR og RECSOL kom inn. MING røk også ut etter fin oppgang den siste tiden.]

Jeg har tatt en titt på ukeporteføljen til Peter Hermanrud. Akkurat nå er han opp 18,1 % for året, men var så vidt jeg husker oppe i over 24 % for et par måneder siden.

Hovedårsaken til den svake avkastningen i det siste er Dolphin Group (DOLP), som har falt over 30 % de to siste månedene:

Dolphin

Jeg tror nok Hermanrud tar ut DOLP ved første og beste anledning, men at han venter på en rekyl. Kanskje gamblet han på at støtte på 4,50 skulle holde denne uken, og i hvert fall 4,20. I dag var sluttkurs akkurat 4,20.

Det var store innsidesalg i forrige uke, da to ledere solgte aksjer for 11 millioner kroner til en kurs på 4,76. Det var et dårlig signal til markedet det neste halvåret.

Trendmessig (og snittkurs) er dette helt sjanseløst de neste to måneder, men jeg tror fort vi kan få en form for rekyl herfra med varighet opp mot maks to-tre uker. 5 kroner eller mer kan være innen rekkevidde. Før kjøp ville jeg nok likevel helst sett en standard candlestick bunnformasjon. Årsaken til at jeg tror på en mulig rekyl er det bratte fallet på middels til lavt volum den siste uken. Statistisk sett har det falt for mye. 4,20 så fort er anomalisk.

Deep Sea Supply (DESSC) ser hakket bedre ut, med en trend som har vært noe mer sidelengs:

DESSC

Her er det støtte på 8,80 – 8,90. Aksjen har vært merkelig svak etter den sterke oppdagen i starten av uken, men i dag så vi kanskje en «inside day» i form av en slags bullish harami. Merk at dette regnes som et svakt signal, og bør bekreftes de neste fem dager.

Kanskje kommer et MACD-kryss i starten av neste uke, og et positivt histogram. I så fall også bare et svakt kjøpssignal (når det skjer i negativt territorium), og kortsiktig. RSI er svakt positiv de siste uker, men bare marginalt. Her kan det med andre ord komme en viss oppgang de neste to uker, men det er slett ikke sikkert. Nyheter om rateoppgang relevant for DESSC kan muligvis være en trigger.

Får du kjøpt DESSC rundt 9 kroner (eller under) til uken kan det altså være verdt en swingtrade. Er du trendtrader og vil følge den utmerkede ukeporteføljen til Hermanrud vil du neppe finne bedre innganger i disse to aksjene. Det kan også hende de trades godt over disse nivåene om tre måneder, for eksempel, men sannelig om jeg vet akkurat nå.

Og PS: Skal du følge denne porteføljen må du selvsagt kjøpe de andre fire aksjene også: DNB, TEL, NHY og MING. De to siste ser tryggest ut.

 

En kommentar om “DESSC og DOLP – august/september 2014

  1. Tilbaketråkk: TEL og DNB – september 2014 | Aksjer og aksjehandel

Det er stengt for kommentarer.