Hovedindeksen – august 2014

Hovedindeksen OSEBX er i en interessant tilstand for tiden. Fra en topp rundt 630 den 23. juni konsoliderte det sidelengs en måneds tid før det begynte å gå nedover i slutten av juli. Indeksen traff solid støtte på 585 den 8. august, og spratt opp til en sluttkurs på 600 neste handledag. I dag er den litt ned igjen, til 598 (litt etter lunsj).

Hovedindeksen OSEBXFor glidende snitt har jeg brukt standardverdiene 50 og 200 som jeg maser så mye om. Også her gir det god treff, med den lille nyansen at 50 er SMA mens 200 er WMA. Indeksen tok i 200 dagers WMA på 585, som foreløpig holdt som støtte akkurat som forrige gang (i april). Legg merke til at aprilstøtten med 200 WMA konvergerte med den underliggende trendlinjen. Da ble også reaksjonen opp tilsvarende sterk etterpå. Denne gangen er det ikke tilsvarende konvergens, så vi får håpe støtten holder. En bekreftende indikator er derimot RSI, som traff 30 samme dag. Isolert sett også korttids støtte, men et dårligere utgangspunkt enn i april da RSI holdt seg over 40.

Hva betyr dette fremover? Jeg er redd den sterke stigende trenden er brutt på mellomlang sikt. Det mest sannsynlige er at 50 SMA flater ut og at indeksen vil slite med å komme seg over 630 og den øvre markerte motstandslinjen. Det er lite som tyder på et krakk den neste måneden. Jeg tror heller på en ny opptur mot 625, med mulige svingninger ned igjen mot 200 WMA, kanskje også mot 150 SMA og 200 SMA som nå er på hhv. 580 og 570. På veldig kort sikt tror jeg 200 WMA holder som støtte skulle den testes igjen.

Et mulig scenario fremover har en historisk forløper i 2011:

OSEBX-2011Her er OSEBX fra september til 18. mars 2011.

Det er brukt samme snitt og parametre (50 SMA, 200 WMA, RSI(14)). Akkurat da som nå spratt indeksen bortover 50 SMA før det kom et brudd ned til 200 WMA. Med bekreftelse i RSI på 30 reagerte indeksen opp igjen. Strukturelt sett er dette ganske identiske mønstre. Den siste lille toppen i RSI var også på 60 eller under, som er svakhet.

Hvordan gikk det etterpå?

OSEBX

Etterpå flatet det ut, som var det mest sannsynlige. Deretter skulle det etableres en ny retning, og den var dessverre ned.

Det du bør se etter framover er om indeksen klarer å bryte opp igjen og etablere seg over 50 dagers SMA. Da kan det komme mer oppgang, som jeg i så fall tror blir en svak stigende trend. Hvis kursen svinger opp og ned og gjennom dette snittet vil det gå mer sidelengs. Dersom kursen etablerer seg under 50 dagers SMA er det farlig. Dersom trenden begynner å gå nedover og kursen også etablerer seg under 200 WMA er det kjempefarlig. Et krakk på 20 – 25 % a’la 2011 er ikke gitt i en slik situasjon, men de strukturelle forutsetningene er da på plass.

Der er vi ikke ennå. Men en ny analyse av OSEBX bør gjøres hver gang indeksen enten stanger i eller bryter gjennom disse viktige snittene.

3 kommentarer om “Hovedindeksen – august 2014

  1. Tilbaketråkk: Hovedindeksen og Statoil | Aksjer og aksjehandel

Det er stengt for kommentarer.