GOGL, AVANCE og BWLPG

Forrige gang jeg så på Golden Ocean (GOGL) lå aksjen i en fallende trend, og brøt ned for en mulig økt falltakt. Men så tok aksjen i støtte på 9 kroner, tørrbulkratene snudde med et brak og aksjen gjorde en «head fake» opp igjen.

Golden OceanI stedet kom nå to brudd opp, som naturligvis er bullish på kort sikt. Det som er indikert fremover den neste måneden er en flat utvikling (50 MA), kanskje svakt ned eller opp. På kort sikt kan kursen vende opp (fra 9,70), eller aksjen kan følge trendlinjen svakt nedover på oversiden. Umulig å forutse, men nedsiden burde altså være begrenset herfra. Det er oppside til 200 dagers SMA (11,50). Merk at selv med flat utvikling i MA vil kursen bevege seg godt over 50 SMA, som vil si god oppside for en swingtrade.

En «head fake» er her å regne som en Bear Trap. Victor Niederhoffer (I Education of a speculator) kalte denne typen mønstre for «deception and deceit», tatt fra hans naturøkologiske syn på markedet. Det er noe byttedyrene instinktivt bruker ute i naturen for å finte ut rovdyrene, i form av narrespill, forkledninger, finter og andre strategier for å overleve. En ironisk snert til finansøkonomer der, i hvert fall de som tror markedet styres av rasjonelle investorer. Teknisk sett er slike reversals noe av det tryggeste du kan handle på kort sikt. Men effekten er allerede tatt ut.

Avance Gas (AVANCE) er neste aksje ut:

AvanceAksjen brøt ned i forrige uke, men bryter den nå opp igjen? That’s the question. Først må den da opp i sone 2, dvs mellom 20 og 50 dager, og deretter opp i sone 1. Begge er kjøp på kort sikt, og utgjør en head fake fra sone 3. Selv i sone 1 indikeres bare en flat eller svakt positivt trend (50 MA), men det er i hvert fall særdeles mye bedre å være i sone 1 enn i sone 3, som er klart salg.

BWLPG befinner seg litt i samme posisjon:

BWLPGJeg har markert fire soner her, de har ingenting med sonene markert i Avance å gjøre. De bare markerer fire nivåer denne aksjen kan svinge i fremover.

Fredrik Ask Stensrud i Trendtech var ute med kjøp på BWLPG i går, men jeg er ikke så sikker. Forrige gang jeg så på aksjen mente jeg den kunne falle til 76 kroner, og der var vi i forrige uke. Dermed er nedsiden tatt ut i den lille hode-skulderen fra juni-juli. Det er nå trippel støtte på det nivået (76 – 78 kroner). Kanskje snur det opp. Men to faktorer taler i mot:

1) Fra 86 kroner har aksjen hoppet ned i sone 3 i to sprang. Det er bearish. Den siste bevegelsen opp er bare en «filling the last gap» foreløpig. 2) Da aksjen var i sone 2 etablerte den en kanal som den brøt ned. Det er også bearish på noen ukers sikt.

Så for å bryte opp igjen må det overvinnes motstand både i et relevant glidende snitt (her både 20 og 100 dager) og en trendlinje (fra omtalte kanal). Jeg tror vi bør se det bruddet opp før jeg vil si kjøp på BWLPG. Rosenrødt trendmessig blir det først i sone 1, når 50 SMA også vender opp og 20 SMA legger seg over, etc. Der er vi neppe før om to-tre uker i beste fall. I mellomtiden kan det kanskje forsøkes med litt kortsiktig swingtrading. Brudd opp gjennom 82 kroner fulgt av et standard MACD-kryss burde være en fair mulighet. Det samme er kjøp ned mot 150 SMA, eventuelt 76 kroner. Stop loss like under disse nivåene.