YAR, RECSOL og PGS

Jeg fullfører min gjennomgang av Hermanruds ukeportefølje med de tre aksjene han tok inn denne uken. Egentlig burde jeg sett på dem på onsdag, men jeg har ikke hatt tid. Porteføljen består nå av NHY, DNB, YAR, RECSOL og PGS. Trendmessig er de tre første positive, RECSOL er flat og PGS ned.

RECSOL først:

RECSOL

Jeg har sett på denne aksjen før, og ikke vært spesielt heldig. Men forbeholdet har vært at aksjen har for kort historikk på børsen til å gi meningsfulle tekniske analyser, og det forbeholdet gjelder fremdeles. Sist (juni) sa jeg at aksjen var svakt positiv, men etter det har den faktisk vært sidelengs til svakt negativ. Kursen var da på 95, og det er den nå også (fredag 5. september).

Det er et negativt overheng på mellomlang sikt, med fallende topper og et flatt støttenivå under. Teknisk sett ligger aksjen altså i en ganske flat triangelformasjon. RSI bekrefter dette, ved å svinge mellom 30 og 70. Brudd opp er klart bullish, men kanskje endrer aksjen seg da bare til et rektangel med tak på 107 eller der omkring. Vi får se.

Et alternativ til å handle formasjonsmønstre er å se på MACD. Her ser vi at et standardkryss har fungert som hhv. kjøps- og salgssignal de fem siste gangene, noe som igjen bekrefter at en swingstrategi har vært det rette det siste halvåret og kan fortsettes til noe annet er indikert. Akkurat nå: Sitt i ro altså, men selg på MACD-kryss ned og kjøp på eventuelt kursbrudd opp.

Neste aksje er Yara (YAR)

YaraJeg har markert den sannsynlige trendkanalen den nærmeste tiden. Det er også en annen lengre trend (2,5 år) som er svakt opp og som har et trendtak på litt over 320 (ikke markert). Ikke den beste inngangen akkurat nå, og kanskje gevinst bør vurderes om motstand på + 320 viser seg å holde. Men når det er sagt er Yara et momentum-bet som sannsynligvis vil klare seg godt den nærmeste tiden.

Hva med PGS?

PGS

PGS ga nytt salgssignal i juli og har ikke gitt noe kjøpssignal. Aksjen er et rent verdikjøp, der 46 kroner tydeligvis er billig målt ut fra P/E og andre verdimål. Aksjen er også massivt oversolgt (RSI). Men det beste du kan håpe på her er et lite brudd opp gjennom det lille trendtaket. Det vil gi en midlertidig opptur. Deretter vil PGS få diverse glidende snitt i hodet, og sannsynligvis tendere ned igjen og i beste fall sidelengs med et snitt rundt eller under 50 kroner. Gode nyheter (og en shortskvis) kan imidlertid dra aksjen opp mot 50 SMA, og nedsiden er vel noenlunde tatt ut den nærmeste tiden, så valget av PGS som en av fem er ikke så galt som det kanskje virker. Det er også flere fondsforvaltere som har signalisert kjøp av PGS på disse nivåene. Selv hadde jeg imidlertid ikke kjøpt PGS nå.

Jeg avslutter med et lite MACD-triks: Legg merke til standardkrysset i MACD for PGS i august. I følge enkelte lærebøker og analytikere er dette et kjøpssignal. Men det er feil og en myte. Den typen kryss fungerer ikke i en sterkt fallende trend. Hadde trenden vært flat eller opp hadde det vært annerledes. Trikset er: Vent på det andre krysset. Det gir deg mye bedre odds for at retningen fremover kan være opp, i hvert fall på kort sikt.

 

En kommentar om “YAR, RECSOL og PGS

  1. Tilbaketråkk: YAR, ORK og NHY – oktober 2014 | Aksjer og aksjehandel

Det er stengt for kommentarer.