Hovedindeksen og Statoil

[Oppdatering 29. september, lunsjtider: Etter denne analysen har Statoil falt ned igjen under 177. Det er nå ganske solid motstand på 178. Dermed er det svak selg på Statoil (kurs nå 176). Det endrer også synet på hovedindeksen, som har vist nølende utvikling som jeg sa, og falt under 611 (ned i 599, akkurat nå 610). Men det er nå noe sterkere motstand opp igjen på 611 før 620 evt. kan angripes. Om motstand holder vil jeg forvente ny test ned mot 200 WMA. Ellers lite nytt om DNB og TEL, men NHY har gjort et første trendbrudd ned som også er litt mer negativt for OSEBX på noen ukers sikt.]

Det er en måned siden jeg så på hovedindeksen OSEBX sist, på tide å ta en kikk igjen. Da mente jeg at støtten i 200 WMA ville holde på kort sikt, og at indeksen ville ta seg opp mot 625 igjen og motstand i trendtaket. Nå har vi vært oppe på 621 to ganger og nådd trendtaket. Hva nå?

OSEBXIndeksen har dratt seg over 50 MA og testet dette snittet fem ganger intradag. Støtten har holdt, som er positivt. Oppturen fra 585 var også mer ensrettet enn jeg hadde trodd. Det er også positivt. Samtidig har kjøpsinteressen over 50 MA vært lunken og avventende. Siste kortsiktige topp i RSI var bare på 61,6. Det var over det kritiske tallet 60, men bare så vidt. Det er nå motstand på 621 og i trendtaket. Deretter motstand på +- 630, som var de tre toppene fra juni og juli.

Her venter vi på neste signal: Opp gjennom trendtaket (svak kjøp), eller ned gjennom 50 MA (svak selg)? Merk at siste mulighet ikke er så farlig ennå, det er kort vei ned til støtte på 200 WMA for eksempel. Det er også nok av enkeltaksjer som ser fine ut.

Selv tror jeg nå mest på en litt nølende utvikling, og deretter brudd opp. Årsaken er en miks av DNB, TEL og Statoil (STL):

StatoilDisse tre utgjør nesten halve OBX-indeksen (over 47 % sist jeg sjekket), og dermed i praksis også nesten halve OSEBX. DNB stanger i et positivt trendtak, men er trendpositiv. TEL ligger midt i en horisontal formasjon, og indikerer en fortsatt ganske flat utvikling. Mens STL (diagrammet) i motsetning til OSEBX har brutt opp gjennom det tilsvarende trendtaket. Det minsker sannsynligheten for fall den nærmeste tiden. Samtidig ser flere av de andre toneangivende aksjene på børsen ganske bra ut, selv om oljeservice er utbombet.

STL har altså etablert ganske bra støtte på nedsiden, i den markerte støttelinjen og i en underliggende positiv trend. Det indikeres en sidelengs eller svakt positiv tendens fremover, men det vil være naturlig med test av støtte de neste dager. Det er også svak motstand på 182, brudd opp der er kjøpssignal om det kommer raskt (Kan minne om en cup-with-handle). RSI vil da også dra seg over 60 som er litt betryggende på lenger sikt. Selg skulle det dra seg under de nevnte støttenivåene, nå 177 eller der omkring.