OSEBX, DAX og S&P 500

I forrige post om OSEBX den 3. oktober anga jeg et viktig nivå (582), og også de signifikante støttenivåene på kort sikt for DAX, DJIA, NASDAQ og S&P 500.

De fire utenlandske har vært testet de siste to dager, og temmelig nøyaktig der jeg anga. Støtte har holdt (foreløpig i hvert fall). Men hovedindeksen OSEBX brøt ned gjennom 582 den 7. oktober, helt uten hjelp fra de andre indeksene. Hva nå?

OSEBX

Halslinjen kan trekkes på minst fem måter, alle gir en bekreftet dobbel topp med nedside til 530 – 550 avhengig av metode. Her har jeg trukket linjen som en kanal, noe som gir nedside til omtrent 547.

OSEBX åpnet opp friske 1,5 % i dag, og ga muligvis BEAR-investorer et lite sjokk. Men deretter gikk det raskt nedover. Indeksen endte ned 1,35 %.

Det er nå sterk støtte på 562. Men doble topper er som de er, og mange vil være avventende på kjøpssiden til formasjonen har spilt seg ut. Kommer en pullback er det solid motstand flere steder oppover, med de store testene på 580-585 og deretter 200 WMA. Normalt i en sånn situasjon kommer en volatil periode den neste måneden, der det kan svinge ganske kraftig. Se sommeren 2011 som eksempel, med testene av 200, 300, 400 og 500 dagers WMA.

DAX:

DAXHer er DAX de siste fire år. Nivået på 9000 er svært godt definert med horisontal støtte gjennom fire punkter. Brudd ned betyr etablert toppformasjon.

Det litt skumle er at både den sterke (ikke markert) og den svake siste stigende trenden allerede er brutt, eller er helt på grensen (avhengig av bruk av linjediagram eller stolpediagram). DAX har dessuten hatt en sidelengs utvikling gående i snart et år. Brudd ned betyr en sannsynlig fallende trend, ikke bare en korreksjon. Ikke bra for OSEBX i så fall.

DAX har støtte på 9000, og sisteskanse på 8900 (med stolpediagram). Brytes disse nivåene kan det gå nedover til 8000 ganske raskt. Deretter bør det gjøres en ny analyse. Men det er ikke et brudd før det er et brudd.

S&P 500:

S&P 500

Her er S&P 500 de siste to år. Ved et brudd ned i trenden er det solid støtte i 200 SMA og siste bunn (1 905). Men det vil innvarsle en trendendring, og en sannsynlig svakere utvikling fremover. Worst case 1 er brudd rett ned gjennom 1 905. Lite tyder på det akkurat nå, men vær obs. Worst case 2 er brudd på trendlinjen, en pullback fra 1 905, og deretter et brudd ned gjennom 1 905 om en måned eller så. I begge tilfeller kommer først en «korreksjon» ned, deretter må det analyseres videre. Kanskje har vi en toppformasjon på gang i stedet. Bare tiden vil vise om nivåene holder. Følg med.

NASDAQ tester forøvrig tilsvarende trendlinje nå, og har horisontal støtte og 200 SMA på 4300.

 

En kommentar om “OSEBX, DAX og S&P 500

  1. Tilbaketråkk: Hovedindeksen og DAX – nok en gang | Aksjer og aksjehandel

Det er stengt for kommentarer.