YAR, ORK og NHY – oktober 2014

Hovedindeksen brøt ned gjennom 582 i dag. Ikke bra. Vi er nå på 574 (rett før stengetid). Her en kikk på tre av de store aksjene i indeksen:

Yara (YAR) først:

YaraLite nytt her. I forrige post om Yara mente jeg det var motstand rett over 320, og det stemte. Gevinst i trendtaket hadde vært greit, i hvert fall når vi var oppe i 345 og det brøt ned igjen. Men ingen krise for trendtradere. I dag testet vi 50 WMA på 310 og røk gjennom. Mitt primærscenario er en slapp utvikling den neste måneden, innenfor trendkanalen. Litt slik vi så i juli. Vi er fortsatt i en svakt stigende trend, og der er vi inntil noe annet er indikert.

Norsk Hydro (NHY) har brutt et par viktige trendlinjer og etablert en slags skjev dobbel topp:

Norsk HydroDet andre bruddet ser du dersom du trekker en linje fra de to bunnene mars og slutten av juni. Bruddene på disse linjene kom samme dag, den 22. september. Det så markedet, som sendte NHY ned nær 4 % den dagen.

Etter en liten oppgang har vi nå vendt ned igjen og testet dobbel støtte på 34,20 de siste fire dager. Brudd ned der er også brudd på den lange trendlinjen fra desember i fjor. I så fall forventer jeg mer nedgang, type nye 4 % første dag. Siktemål 30 kroner den neste måneden eller to. Verste scenario er om markedet tolker et slikt brudd som en fullført Bump and Run.

Alternativet er en (eventuell midlertidig) oppgang herfra, mot 20 og 50 dagers WMA. Stop Loss burde være enkelt å sette ganske tight både for kjøp og salg.

Sammenlign ellers med hva som skjedde med Seadrill etter den doble toppen i september – november 2013.

Orkla (ORK) har som Yara vært svakt trendpositiv, men viser nå svakhet:

OrklaDen bratteste trenden med bunner i mai og august er brutt (ikke vist i diagrammet). Ryker støtten på 54 – 54,60 er også den svake trenden brutt.

Drar du diagrammet ut fem år vil du se to gamle topper på cirka 58 kroner (i 2010 – 2011). Dit kom vi nå i 2014 også. Men både i 2010 og 2011 vendte vi ned til 40 kroner etterpå. Ingen grunn til å sitte fast i aksjer som bryter ned, med andre ord. Holder 54 kroner som støtte ville jeg vurdert å selge ved 50 MA (litt over 56 kroner).

2 kommentarer om “YAR, ORK og NHY – oktober 2014

  1. Tilbaketråkk: NHY – november 2014 | Aksjer og aksjehandel

  2. Tilbaketråkk: ORKLA – mars 2015 | Aksjer og aksjehandel

Det er stengt for kommentarer.