OSEBX og DAX – siste gang

Ok, så hovedindeksen OSEBX reagerte kraftig opp fra kursmålet i den doble toppen på rundt 530. De siste tre dager har den møtt motstand på cirka 575.

OSEBX

575 tilsvarer halslinjen i den doble toppen. Det tilsvarer også en 50 % rekyl fra bunnen. Vi er med andre ord igjen ved et viktig nivå.

Drømmescenariet nå er en liten dipp ned mot rundt 550 til uken, og så et brudd opp gjennom halslinjen. Da er 615 innen rekkevidde ganske raskt. Et mer lunkent alternativ er et brudd nå, som sannsynligvis betyr en svakere stigningstakt opp mot 200 WMA på 595. Men kanskje stoppes det i første omgang allerede på 50 WMA på 585. Hva som da skjer må jeg se nærmere på.

At det gikk så fort fra 530 til 575 var litt overraskende for meg, men det skyldes en solid 1-day reversal i DAX (som igjen skyldtes tilsvarende bevegelse i USA). Dette tolkes som et kjøpssignal og en swingvending fra ned til opp. 575 for OSEBX tilsvarer nå nøyaktig 9000 for DAX, som i dag endte på 8988. Men det er nå en titanisk kamp mellom de som vil opp mot 9330 og 9800, og de som vil ned fra 9000. Se gjerne forrige post for å se hvorfor 9000 er så viktig.

Her er DAX:

DAX

Skjemaet henter jeg fra bigcharts.markedwatch.com. Ticker er DX:DAX.

Som du ser har jeg endret trendlinjer fra forrige post. De angitte er også bare omtrentlige (særlig den nedre kan trekkes litt brattere). Det bratte fallet til 8000 er sannsynligvis avlyst i denne omgang. Jeg tror bulls vinner slaget om 9000 til uken eller neste, eventuelt etter en liten dipp, men at de har tapt krigen. Dersom vi holder oss i kanalen kan DAX nå 9700 før jul, som også betyr trendtaket (rundt 615) for OSEBX. Men jeg vil da se etter toppformasjoner i DAX hele veien opp. Og jeg tror fremdeles DAX har toppet ut det neste halvåret på 10 000. Det betyr swingtrading for min del.

Her er forresten fire fine ETF-papirer hvis du vil handle DAX-indeksen:

  • DBXD (DAX)
  • DBPE (DAX med 2x gearing)
  • DXSN (Short DAX)
  • DBPD (Short DAX med 2x gearing)

Husk hva jeg skriver om risiko og ETF-er i boka mi!

Du handler også i Euro, som betyr vekslingskurs og risiko for valutasvingninger. Den siste uken har dette forholdet imidlertid vært ganske enkelt: Når DAX går ned går euro mot kroner opp. Det betyr at du profiterer ekstra når du er short DAX. Det er også stor likviditet og lav spread i disse papirene.