BRG som nyttårsrakett

DNB Markets lanserte sine nyttårsraketter for 2014 – 2015 i dag. Jeg kommer tilbake til listen med aksjer i morgen onsdag. Men det er verdt å merke seg at alle de ti aksjene er relatert til enten olje eller shipping, at alle har falt kraftig i år og at ni av ti er små aksjer.

Gode kandidater til nyttårsraketter er som kjent:

  1. årets taperaksjer
  2. årets vinneraksjer
  3. små og volatile aksjer
  4. aksjer som historisk sett har gjort det bra i nyttårsrallyet.

Mer om dette i boka mi, side 307 – 309.

Jeg har funnet noen litt mindre risikable kandidater, basert på at de er blant året vinneraksjer. Borregaard (BRG) er en av dem:

BorregaardAksjen oppfyller tre av kriteriene til potensiell nyttårsrakett. Den er en vinneraksje, den er liten og volatil, og den har historisk sett gjort det bra i perioden desember – januar (markert med to sirkler. Merk at aksjen har kort historikk på børsen – den ble notert i oktober 2012).

Men i tillegg har den nylig gitt flere tekniske kjøpssignaler, sist fra en konsolidering rundt 46 – 47 kroner. Dette i motsetning til årets taperaksjer. Trolig støttes aksjen også av en fallende krone, uten at jeg er noen fundamentalekspert på Borregaard.

Det er også fint å legge merke til at BRG gjerne stiger, for så å flate ut. Den går ikke like fort (eller fortere) ned igjen etter en viss oppgang. (Også dette i motsetning til årets taperaksjer).

Et fint alternativ til nyttårsrakett altså, som en av flere i en nyttårsportefølje. Kjøp gjerne olje og shipping, men spe på med noen vinneraksjer fra fisk, cruise og annet, for eksempel BRG. Det er motstand på 52 – 53 kroner, og så et mulig symmetrisk løft fra den doble bunnen, opp til konsolideringen, og til 56 før midten av januar.

 

En kommentar om “BRG som nyttårsrakett

  1. Tilbaketråkk: Nyttårsraketter 2014 (1) | Aksjer og aksjehandel

Det er stengt for kommentarer.