Flere nyttårsraketter (3)

Listene med nyttårsraketter begynner å bli lang. Vi er allerede oppe i seksten taperaksjer (se de to foregående poster), pluss eventuelt noen likeverdige alternativer innen samme bransjer samt noen vinneraksjer.

Stig Myrseth lanserte fem nyttårsraketter allerede tidlig i november: PROTCPROTCT, HLNG, BAKKA, PLCS og SENDEX. Kjøpte du dem på det tidspunktet vil du ha gått på fryktelige tap nå i fire av dem (15 – 30 %). Bare farmasiaksjen Serendex er i pluss (rundt 20 %). Det tyder på at teknisk timing (både kjøp og Stop Loss) som regel er et bedre verktøy enn ren sesongspekulasjon fra forhåndsgitte datoer. Og at kjøper du aksjer når du egentlig skal (rett før 20. desember) kan det være lurt å bruke teknisk analyse som tilleggskriterium, og selge dem ganske raskt skulle du få god avkastning.

I dag 17. desember ser forresten ut til å ha vært en god inngang for nyttårsraketter 2014 – 2015. Men vær varsom. STL, DNB og TEL ser ikke bra ut på kort sikt, selv om STL er opp over 3 % i dag (som en respons på at internasjonale energiaksjer steg i går mens oljeprisen falt kraftig – en «decoupling» som spekulanter tydeligvis ser på som bullish).

Her er ytterligere noen kandidater for korttidsspekulasjon:

  • PEN, DETNOR og DNO
    Dette er taperakser innen olje som har falt veldig den siste måneden eller så. Alle tre ble anbefalt av Swedbank i dag, og er kraftig opp til tross for fall i oljeprisen. DETNOR har gjort en bitteliten dobbel bunn fra 31,10 kroner og signalisert oppgang til rundt 34,50. DNO tok i støtte på ca. 13,50. PEN er ren spekulasjon.
  • ARCHER
    Spekulasjonsyndling som kan gjøre comeback med et lite løft i oljepris.
  • KOA (rundt 5 kroner). Kraftig fall i desember og fra rundt 7,80 tidligere i år.
  • THIN (rundt 4 kroner). Fall fra rundt 6,40 i år. Trenger bare en god nyhet for å gå 30 %.

Jeg forventer en liste med nyttårsraketter fra Swedbank i løpet av uken. Da burde det være nok av kandidater å velge mellom… 😉