Nyttårsraketter 2014 (2)

Investtech lanserte sine ti nyttårsraketter litt utpå dagen fredag den 12. desember. Som forventet steg flere av aksjene på nyheten, særlig i dag mandag. Så spørs det hva som skjer fremover.

Det er verdt å merke seg at også Investtech utelukkende satser på taperaksjer (enten fra nyttår eller fra årstopp). De tekniske utsiktene er i følge Investtech overveiende negative, men flere av aksjene er positive på innsidekjøp eller viser tegn på trendvending eller kortsiktige rekylmuligheter. Det siste kan jeg ikke si meg helt enig i, men perioden tatt i betraktning er det å forvente en og annen positiv utvikling i noen av disse aksjene.

Investtech anbefaler å kjøpe aksjene litt før jul (ikke nærmere definert) og sitte på dem til rundt 9. januar. De advarer mot særlig høy risiko dette året, og regner med nedgang i flere av aksjene.

Dristig spekulasjon med andre ord. Her er aksjene:

 • PRS
 • HEX
 • SOFF
 • *FOE
 • *WBULK
 • DESSC
 • *FAR
 • *GOGL
 • SNI
 • EMGS

De fire aksjene merket med en stjerne er også på listen til DNB Markets. Ellers er det stort sett samme bransjer som går igjen; shipping, rigg, seismikk og oljeservice (men ingen rene energiselskaper), pluss industriselskapet Hexagon. Det er kanskje noe rart de ikke har med Frontline, den eneste aksjen på DNBs liste som i forrige uke indikerte positive tekniske signaler (og bedre signaler enn samtlige aksjer på Investtechs liste). Den aksjen steg 28 % på fredag og er opp ytterligere 20 % i dag. Men det er selvsagt lenge igjen til 9. januar.

Jeg kommer tilbake til listen i januar, med en oversikt over hvordan det gikk.

 

En kommentar om “Nyttårsraketter 2014 (2)

 1. Tilbaketråkk: Nyttårsraketter 2014 (4) | Aksjer og aksjehandel

Det er stengt for kommentarer.