TEL og GJF – januar 2015

Telenor (TEL) fortsetter å gnage seg oppover.

Telenor

Her en graf fra juni 2013 til i dag. Se gjerne aksjen selv i et lengre perspektiv (fra 2009) for å se den lange tendensen.

Fra en korreksjonsbunn på 130 kroner i oktober snudde aksjen på hælen og presterte en uavbrutt overrekyl til 154 og så 158 kroner på tre -fire uker eller så. RSI(14) gikk fra 24 til 77 i en nesten rett strek. Slikt skal egentlig ikke skje. Med Telenor har det aldri skjedd før, så vidt jeg kan se. En ny korreksjon måtte da komme, og tok form av en kile (wedge). Det er antagelig den mest bullish av alle fortsettelsesformasjoner (Bulkowskis Encyclopedia). Etter nytt brudd opp er videre oppgang indikert.

Vanskelig å sette kursmål her, kanskje trendtak på 165 – 170, kanskje 175. Best å ta det som det kommer og se etter nye tekniske signaler, enten i kurs eller i RSI for eksempel. For den langsiktige er det jo bare å sitte i ro til det kommer tydelige og langsiktige salgssignaler.

En annen aksje som fortsetter å gnage seg oppover i det lange løp er Gjensidige (GJF).

Gjensidige

Det er etablert en svakt stigende trendkanal. Aksjen reagerte fint opp fra trendgulvet den 16. desember. Nå har den også jobbet seg over et par kortsiktige motstandsnivåer og gitt kjøpssignal på mellomlang sikt. Det er tendenser til at aksjen er i ferd med å snu den negative tendensen etter toppen i september 2014. Det er også antydning til en liten omvendt hode-skulder i desember – januar, med halslinje på 122,50 – 123 kroner. Bruddet er ikke overbevisende, men verdt et forsøk. Helst bør GJF holde seg over 122 – 123 kroner de neste dagene. Ellers er det støtte nede i trendgulvet på cirka 117 kroner.

3 – 5 måneder ser ut til å være et bra perspektiv for denne aksjen. Eneste grunn til å selge den akkurat nå er om du har andre og bedre alternativer. Eventuelt at ekstremværet Nina og andre vinterstormer rapporteres å bli enda mer kostbart de nærmeste dager.