Aksje-NM 2015 – uke 2

Aksje-NM 2015 er ferdig med andre uke, og resultatene så langt tror jeg er tidenes beste. Selv ligger jeg som nummer 355, med 11,3 %, men jeg er ikke videre aktiv i spillet. Jeg skulle bare slå antatt beste ekspert, Svend Egil Larsen. Men han er tydeligvis knapt aktiv i det hele tatt, og ligger som nummer 11 255 med minus 2,2 %. Der forsvant noe av motivasjonen.

Forrige uke gjorde jeg ingen handler. Men 11,3 % på to uker er meget bra, og mye bedre enn jeg normalt gjør i det virkelige liv. Bare så synd at jeg ikke har truffet de store vinneraksjene. Det er nå 17 324 påmeldte. Jeg har gevinster i AVM, THIN og NSG.

Dag Kittil Skjellaug vant første uke med en avkastning på hele 37,08 %. Han leder også sammenlagt etter to uker, med 62,81 %. Andre uke ble vunnet av Geir Colin Paulsen, med 28,49 %.

Nøkkelen til begge har vært APCL, en liten oljeaksje jeg knapt hadde hørt om før dette spillet. Så godt som all gevinst er hentet i denne aksjen. Men særlig Skjellaug gjorde et glimrende teknisk kjøp og salg i APCL, det skal han ha. Faktisk har alle de beste i spillet sittet med APCL. Forskjellen på dem er tidspunktet for når de har kjøpt og solgt.

APCL

Jeg har markert hvor Skjellaug kjøpte aksjen, og hvor han solgte (0,70 kroner). Litt heldig var han at aksjen gjorde en dobbel bunn og føk videre fra 0,39 kroner og opp til 0,70. Slikt kan man aldri vite på forhånd. Men dette er en god teknisk måte å handle på. Kjøp nær støtte og ta gevinst om aksjen går for mye, for fort. Er du daytrader vil du muligvis kunne se en intradags dobbel topp eller lignende.

APCL kunne man også kjøpt på bruddet gjennom 0,39 og fått med seg bortimot en dobling. Med sluttkurs er forøvrig bruddnivået på 0,28 kroner, så man kunne evt. kjøpt aksjen mot slutten av dagen den 22. januar, på 32 – 33 øre. Men da må man jo selvsagt ha hørt om aksjen på forhånd og dessuten følge nøye med.

Nøkkelen til å gjøre det bra i aksje-NM? Som alltid: Kjøp små, veldig volatile aksjer med stor potensiell oppside, og helst på gode tidspunkter rent teknisk. Deretter må du ha litt flaks. Og så bør du kikke på de beste for hver uke, hvilke aksjer de sitter med. Ofte er det mer oppside i de aksjene som har gått bra den uka…