Axactor – april 2016

Axactor (AXA) er en spennende aksje for de halvt risikosøkende. Albert Collett har den fremdeles i ukeporteføljen sin (det samme har Stig Myrseth), og i følge Investtech er den maksimalt positiv på innsidehandler (dagens DN). Pareto anbefalte kjøp forrige uke, med kursmål fem kroner. I dag handles den for 1,85 kroner.

Selv har jeg ingen idé om det verdimessige med aksjen. Men teknisk sett, why not.

Axactor

Her er det en tydelig svakt positivt halvårstrend, etter bykset aksjen gjorde i oktober 2015. 50 dagers SMA har tatt i mot som støtte seks dager av de siste 9 – 10 dagene, og kursen holder seg over dette snittet. Det er positivt, men slapt. Ved en dårlig nyhet ser det ut til at 1,55 til 1,60 bringer inn kjøpere.

Kanskje kommer et nytt byks på en god nyhet (seks måneder siden forrige volatilitetsbrudd…), eller kanskje bare en litt slapp trend om ingen slike kurstriggere markedsføres i pressen. Uansett et greit kjøp, og håp på det beste.

Ellers er det lett å finne historiske forløpere til en slik kursutvikling. Noen ganger går det skikkelig til værs. Andre ganger går det imidlertid bare middels, og deretter mindre bra. Her er Frontline i samme posisjon:

Frontline

Etter et byks ved årsskiftet 2015/2016 2014/2015 kom en sidelengs til svakt positiv trend. Noen ganger kommer da et lite fall, fulgt av noen svært gode dager (juli 2015). Men deretter gikk det bare svakt oppover med en håpløst kraftig volatilitet (noen som tror verdimarkedene er rasjonelle?), før det sa det pang feil vei. Faresignalet var helt standard: Kursen og 20 dagers MA falt under 50 dagers MA og etablerte seg der. Når 200 dagers MA også røyk er det stort sett alltid bedre å selge og finne noe annet.

Men inntil videre er det bare å vurdere kjøp i Axactor, og håpe på det beste.