InterOil – mars 2014

Et setup tilsvarende Sevan Marine (forrige post) i InterOil (IOX):

InteroilAksjen har beveget seg sidelengs et halvt års tid, og dannet en slags hode-skulder/rektangel. For et par uker siden fikk vi et eksempel på det kanskje sterkeste signalet i teknisk analyse: En grundig test av støtte, fulgt av en reversal på høyt volum og et brudd. Fra 1,70 kroner føk aksjen dermed rett opp i motstand på 2,40 kroner i løpet av to uker. Det vil si + 40 %. Det var også et trendbrudd i RSI. Som regel betyr dette endret stigningstakt i løpet av den neste måneden eller to, det vil si hovedretning de neste 4 – 6 måneder. Mest sannsynlig er opp. Men dette er en volatil aksje, så kursendringer går ganske raskt.

I går solgte fond forvaltet av DNB Asset Management 3 millioner aksjer i selskapet, og kursen falt kraftig. I dag nærmer den seg 1,90 kroner (lunsjtider). Jeg har kjøpt den på 2 kroner og håper på et løft til 2,40 2,30 kroner den neste måneden. Nevnte fond sitter fremdeles med 10,8 millioner aksjer, en eierandel på 4,29 %. Jeg satser på at salget var taktisk (på grunn av rebalansering og for å kommer seg under 5 %?), og ikke strategisk. Det fundamentale i aksjen burde dermed være uforandret, og 2 kroner virker som en god inngang med begrenset nedside på kort sikt.

[Oppdatering 17. mars: IOX har pendlet mellom 1,95 og 2,15 de siste sju dager. Det er lite trykk oppover, men god støtte nede på 1,90 – 1,95. Likevel avhender jeg denne aksjen (foreløpig) på 2,02 og 1,98 kroner, i påvente av avklaring om lisensfornyelsen i Peru og svakhet i hovedindeksen].

En kommentar om “InterOil – mars 2014

  1. Tilbaketråkk: Kursstopp og tidsstopp | Aksjer og aksjehandel

Det er stengt for kommentarer.