Protector – mai 2014

Protector Forsikring (PROTC) ga et tynt kjøpssignal for et par dager siden, ved å så vidt bryte opp gjennom 29,50 – 30 kroner.

ProtectorHer har jeg markert en svakt hellende trendkanal/konsolidering, men den kan også trekkes horisontalt mellom 27 og 30 kroner. Bruddet var ikke overbevisende, men likevel et mulig brudd. Nedsiden er begrenset akkurat nå. Om ikke dette bruddet lykkes tror jeg det neste vil.

Jeg merker meg også at «gapet» den 2. mai skyldes utbetaling av utbytte på 1,75 kroner. Justert for dette gapet hadde kursen definitivt brutt opp nå, med lett motstand på 31,50 kroner. Det er støtte fra 28,50 til 30 kroner.

Det er en positiv undertone i MACD-histogrammet, og per definisjon en positiv trend både i 50 MA og i 12/26 EMA. Det har også vært en markant økning i volum den siste uken, trigget av at Stenshagen Invest økte beholdningen sin den 12. mai, ved å handle aksjer for rundt 2,6 millioner. Jørgen Stenshagen er også styremedlem i Protector, som gjør handelen til et innsidesignal. Denslags er normalt positivt de neste tre måneder, kanskje også seks. I Stenshagen Invest jobber også eks-analytiker Aasulv Tveitereid, som har en viss kredibilitet som aksjeplukker. Teamet betalte 29 kroner aksjen, som er litt snodig i og med at de med litt tålmodighet sikkert kunne fått dem for 27,50, men slik er det vel å handle gjennom en ekstern megler (ehem).

I et litt lenger perspektiv er aksjen særdeles trendpositiv:

PtotectorSannsynlig retning for 50 MA er opp de neste 2 måneder. I verste fall sidelengs.

Av negative scenarier vil aksjen muligvis kunne returnere ned i kanalen og «vente ut» 200 MA der. Det eneste litt betenkelige med aksjen er nettopp avstanden til 200 MA, som er litt stor på dette nivået.

Kjøp altså, med forventning om oppgang i trend. Sannsynligvis begrenset nedside.