Songa – juni 2014

På direkte spørsmål: Songa Offshore (SONG) har med rette vært sablet ned de siste årene. For tre år siden ble aksjene handlet for 30 kroner. Nå koster de 2,70. Fortsatt peker trenden svakt ned.

SongaDet som eventuelt gjør aksjen interessant nå er de massive innsidekjøpene av styremedlemmer i slutten av mai. Eksempler her og her. Finansavisen tok dermed aksjen inn igjen i innsideporteføljen sin den 31. mai. Den har også vært inne i nevnte portefølje før i år, noe som var litt tidlig.

Konsernsjef Bjørnar Iversen er også optimist, og venter at markedet i Nordsjøen vil hente seg inn i 2016. Disse to signalene, innsidekjøp og positiv guiding, vil kunne føre til at aksjen flater ut.

Men så har du også det tekniske bildet, som muligvis viser en dobbel bunn bekreftet av RSI-divergens. MACD er også i ferd med å bli positiv. Det kan indikere at en svakt positiv trend er i ferd med å begynne.

Det er støtte på cirka 2,64 kroner. I dag har aksjen vært nede i 2,66. Det er sannsynlig med ny test i morgen. Det er signifikant motstand på cirka 2,85 kroner i form av trendtaket.

Alle disse nivåene og indikatorene er tentative, for dette er en aksje som kan være ganske tilfeldig i sine bevegelser fra dag til dag. Men om den overlever juni på kurser over 2,50 tror jeg brudd på trendtaket, en svakt positiv trend og 15 – 20 % oppside er sannsynlig på noen måneders sikt. 3,30 kan være et passelig siktemål. Innsidekjøp har gjerne en positiv effekt i måned to og tre, så litt tålmodighet kan lønne seg.

Et litt spekulativt bunnfiske for den risikovillige dette. Mer trygge oljerelaterte aksjer kan du nok finne i Archer, DESSC, BWO, DOLP og STL.