Nyttårsraketter 2014 (4)

De fleste har vel fått det med seg nå, men lørdag 20. desember kom Peter Hermanruds nyttårsraketter på trykk både i DN og Finansavisen. Her er de:

  • BAKKA
  • PROTCT
  • BRG
  • SALMAR
  • NOD
  • NAS
  • FRO
  • FOE
  • SIOFF
  • IDEX

Typisk da at en aksje som IDEX stiger 18 % i dag mandag. Den har ikke vært nevnt som nyttårsrakett før nå. Også mange av de andre småaksjene steg kraftig i dag på denne nyheten.

Her er det interessant å merke seg tre forhold. For det første holder Hermanrud på datoen 20. desember. Andre meglerhus har de to siste årene hevdet at du må være tidligere og tidligere ute for å få med størst mulig effekt, kanskje allerede fra slutten av november. Men dette er veldig variabelt fra aksje til aksje. De siste tre årene har de beste datoene (absolutt avkastning og i snitt) vært henholdsvis 19.11 (2012), 13.12 (2013) og 17.12 (2014). Og jo tidligere du er ute, jo mer risiko tar du.

Det andre er at Hermanrud fokuserer mest på vinneraksjer. Bare de fire siste er taperaksjer i 2014. (Det står feil i avisene – der regnes Frontline som en vinneraksje. Men Frontline var ned over 50 % før den begynte sin himmelferd rundt 1. desember. Og fremdeles er Frontline ned for året). Dette i motsetning til listene fra DNB Markets og Investtech, som kun fokuserer på taperaksjer.

Det tredje er at det med unntak av SIOFF og FOE ikke er olje- og oljeserviceaksjer på listen. Dette er også i motsetning til listene fra DNB Markets og Investtech, som er tungt avhengig av olje og oljeservice.

Ellers er det bare IDEX og NAS som ikke har vært nevnt før, enten av DNB Markets, Investtech eller meg selv. Faktisk har jeg selv foreslått fem av disse aksjene (de fem første), og dessuten sett de positive signalene også i FRO. Men det har vært relativt forutsigbare valg. Tross alt har jeg lært utvalgskriteriene av Hermanrud selv.

Vanskelig å si hvor mye oppside det er igjen i disse aksjene, men den som lever får se. Jeg vender tilbake med et resymme i januar.