NHY – februar 2015

Norsk Hydro stiger videre i det lange løp, og er nå et mulig godt kjøp på litt under 44 kroner.

Norsk Hydro

Aksjen har falt tilbake mot 50 SMA, som har holdt som støtte i denne omgang. På dette nivået (litt over 43 kroner) finner vi også den lille toppen fra desember 2014.

Årsaken til det lille fallet de siste to uker ser dels ut å være en nylig salgsanbefaling fra Goldman Sachs, og dels en pullback (ren gevinstsikring) etter bruddet opp gjennom 43 kroner i januar og en kraftig stigning fra oktober 2014. Men det er plenty med meglerhus som har kjøpsanbefaling og aksjen blant sine toppvalg (deriblant DNB og Nordea), så fallet kan være en fin kjøpsanledning med tett stop loss under. Med is i magen er det også å forvente en regression to the mean den neste måneden skulle vi falle under 50 SMA, så nedsiden burde være begrenset uavhengig av exit-strategi.

Jeg velger SMA (og ikke WMA) her fordi a) dette snittet har vist seg som signifikant som støtte før, og b) SMA er det foretrukne MA-valget for amerikanerne. NHY er en aksje med tung eksponering overfor internasjonale tradere.

I det lange løp ser det slik ut:

Norsk Hydro

Linjene er det mulig å trekke på mange måter, men 48 og 50 kroner er i hvert fall de tidligere toppene med motstand fra 2010 og 2011. Nå har vi brutt ut av en mulig lang triangel. Det var nytt kjøpssignal, som tok aksjen fra 43 til +47 i januar-februar. Men det var ikke et optimalt brudd i forhold til beste tidsvindu (boka mi s. 204). Nå står altså undertrykk (positiv trend og nytt brudd opp) mot overtrykk (48 og 50 kroner). Det kan gå begge veier. Går det opp sier triangelen 65 kroner.

Jeg tror mest på undertrykket og sier kjøp, med seks nye måneder som horisont. Stop loss ved brudd ned gjennom 50 SMA (evt. siktemål på 200 SMA) eller ned gjennom markerte støttelinje. Gevinster kan hentes ved 48/50 kroner, eller ved markerte topper senere («spikes», sluttrally, doble topper, etc).

 

5 kommentarer om “NHY – februar 2015

  1. Vil det ikke være en mulighet at NHY faller ned i bunnen av den stigende trendkanalen ved støtte på 38,5 for derretter å stige videre? Eller vil et brudd ned 50 SMA være et salgsignal og et tegn på innledning av en fallende trend?

  2. Hei Alexander. Jo, det er en mulighet. I så fall er nivåene du antyder en ny fin inngang.
    Brudd ned gjennom 50 SMA nå er bare et svakt korttids salgssignal så lenge trenden (her snittet) fremdeles er opp. Da prøver man en inngang et sted lenger ned, slik du antyder.
    Problemet med å vente på det nivået, og ikke kjøpe nå, er at 50 SMA er støtte og dermed et nivå som sannsynligvis bringer inn kjøpere. Se hva som skjedde i januar, for eksempel. Kjøper du ikke her risikerer du å ikke bli med videre oppover.

    • Ja, i utgangspunktet er 200 SMA kjøp for et korttidsbet. Se oktober 2014 f.eks. Men nivået har ikke annen støtte enn dette snittet, så det er risiko. Neste nivå er rundt 38 kroner. Trendmessig ser det litt tvilsomt ut, med en overgang til svak ned. Blir spennende å se de neste dager om det fyker opp, eller om det fyker ned på kort sikt. Se også bar chart fra oktober 2014, så ser du hva som fort skjer ved brudd ned.

  3. Tilbaketråkk: NHY – mai 2015 | Aksjer og aksjehandel

Det er stengt for kommentarer.