ORKLA – mars 2015

Mens vi venter på ordlyden i kveldens (norsk tid) møte i FED har jeg tatt en titt på Orkla.

OrklaDen gamle trenden (T1) ble først brutt opp i juli 2014 (1). Det var kjøpssignal, men så brøt det ned igjen like etterpå, som isolert sett signaliserte en bull trap og var et salgssignal. Aksjen var da på vei ned mot tidligere bunner, enten i trendkanalen (T1) eller ned mot 40 kroner. Jeg anbefalte å selge aksjen på 56 kroner i oktober 2014.

Så fikk vi en skikkelig rekyl fra trendgulvet nå i desember. Aksjen har dratt seg over det tidligere trendtaket, og også de tidligere toppene på 58 kroner (også toppene fra 2010), og signalisert en sterkere stigningtakt enn T1 på lang sikt. Kanskje i tråd med den markerte T2? Eller enda sterkere, om 62 kroner holder de neste uker og aksjen løfter seg høyere.

På ekstra lang sikt ser det slik ut:

OrklaDet siste bruddet er veldig positivt og fullfører en lang flat base bottom. Linjene kan trekkes horisontalt eller svakt nedover slik jeg har gjort her. Uansett er det trendbrudd. Lang RSI (her 200 dager) divergerer og bekrefter trendbruddet. Om bruddet holder er det indikert cirka 76 kroner og deretter betydelig høyere på et års sikt. Men da bør vi vel også se noe fundamentalt nytt og uventet om selskapets verdisetting. Akkurat nå er det ingen av meglerhusene som har Orkla blant sine favoritter.

Kjøp altså, og ta oppgangen som den kommer. Det er støtte på 59 kroner. Stop loss litt under dette nivået.