REC Silicon og Canadian Solar – mai 2014

REC Silicon (REC) falt på kvartalstall på fredag (i dag er det mandag), men reagerte kraftig opp fra støtte på rundt 3 kroner. Det bekrefter at det er kjøpsinteresse på det nivået, som ser ut til å være et cirkanivå på 2,94 – 3,10 kroner.

RECHer er det både tidligere motstand (oktober, januar) og støtte (april). Det er også et viktig glidende snitt der (200 dager SMA). Attpåtil stanger du i et flatt nedre Bollinger-bånd (20 dager).

I et 10-dagers perspektiv så det slik ut:

RECDiagrammet viser siste 10 dager. Markert med en sirkel er hva som skjedde på rundt 3 kroner. Aksjen steg raskt fra 2,94 til 3,19 kroner på rundt 100 minutter (dvs + 6 % fra 3 kroner), og deretter har den mer eller mindre holdt seg der. Nå er den faktisk oppe i 3,26 intradag. Ganske tydelig bullish fra 3 kroner med andre ord.

Trendmessig er dette en hold-aksje. På kort sikt er det kjøp med motstand og eventuell gevinstsikring på 3,55 kroner. Brudd opp der (hvis det skjer ganske raskt) betyr en liten dobbel bunn og videre oppgang på noen ukers sikt. Ryker vi derimot under 3 kroner ville jeg solgt aksjen.

Forøvrig: De som tror REC styres av selskapsnyheter bør ta en kikk på en solar-indeks. Her er for eksempel NYSE Bloomberg Global Solar Energy Index frem til fredag:

solar-indexDen siste måneden har REC holdt seg bedre enn denne indeksen (på grunn av nevnte støtte), men ellers er korrelasjonen måned for måned skremmende høy. Og trenden globalt er akkurat nå ned, selv om det kan komme et kortsiktig løft.

Handler du i USA vil jeg anbefale CSIQ og JKS, dersom støtte holder. Som REC ligger de akkurat nå på 200 dagers SMA, med en svært definert motstand å overvinne:

CSIQHer er Canadian Solar (CSIQ). Etter en uvirkelig oppgang på + 1000 % i 2013 fikk vi en dobbel topp i januar- februar 2014. Det betyr fallende trend på mellomlang sikt. Men kursobjektiv og tidsobjektiv i selve formasjonen er nå tatt ut, og det kan gå begge veier herfra. Brudd opp på markert trendlinje er kjøp. Ned gjennom 25-26 kroner er salg.

Holder du deg i Norge kan du naturligvis holde deg til REC og RECSOL. Jeg tror muligvis også RECSOL kan dra seg gjennom et intradagssignal i RSI(50) i morgen…

🙂

En kommentar om “REC Silicon og Canadian Solar – mai 2014

  1. Tilbaketråkk: Fortsatt opp i sol (men kanskje bare svakt opp) | Aksjer og aksjehandel

Det er stengt for kommentarer.