Golden Ocean – april/mai 2014

Golden Ocean (GOGL) startet en stigende trend rundt årsskiftet 2012/2013. Trenden aksellererte (lineær skala) i et års tid, toppet ut i et sluttrally og har siden reagert ned til en stigende 200 dagers SMA.

goglJeg ser Nordea fremdeles har aksjen i sin ukeportefølje, etter å ha tatt den inn den 23. mars. Det var dagen etter at aksjen tok i 200 dagers WMA:

gogl-2Støtten på 200 WMA er markert med sirkel 1. Jeg har kommentert dette tidspunktet tidligere, der jeg anbefalte å ta gevinst temmelig raskt. Det var treff.

Nå er vi altså ved 200 dagers SMA (punkt 3), der en aggressiv trader kan forsøke et kjøp. Det er basert på at 200 dagers SMA viste seg som støtte i forrige uke (pkt 2), og også de siste to dager. Dagens kurs (lunsjtider) er 10,28 – 10,50 kroner. Mer støtte enn dette er det ikke, og heller ikke bekreftelse. Neste nivå er 9 – 9,64 kroner, samt det markerte trendgulvet. Men poenget med å handle her er dette: Følger du ukeporteføljen til Nordea er dette et bedre tidspunkt for inngang enn da Nordea tok inn aksjen. Forskjellen er rundt 10 %. Nå er det også et positivt børsklima for hovedindeksen.

RSI (14) dannet en slags dobbel topp i november – desember. Etter det har RSI trendet nedover. Fremdeles er trenden ned.

Konklusjon: Et spekulativ swingtrader (kort/mellomlang) kan forsøke en inngang her. Nedsiden burde være begrenset. Det er motstand i trendtaket (11 kroner) og siste topp (11,30 – 11,40 kroner). Brudd opp gjennom disse nivåene er kortsiktig kjøpssignal. Hel bar under 200 SMA er i utgangspunktet stop loss, men det er også et trendgulv under dette så litt is i magen kan lønne seg. Nyheter fra Kina (etterspørsel bulk) og Baltic Dry Index burde også spille inn i beslutningen.

En mer forsiktig trader venter på brudd opp gjennom markert trendkanal, kanskje også brudd opp gjennom 11,30 kroner (dobbel bunn). Dette vil også føre til brudd opp i RSI-trenden, som igjen vil kunne bekrefte en trendvending i kurs på en måneds sikt.

Tidspunkt for kjøp er forøvrig å sammenligne med det jeg ga på BWLPG i mars. Vi begynner å nærme oss to måneders fallende trend. Den gangen var det klaff for den spekulative. Vi får se hva som skjer med GOGL.

[Oppdatering 6. mai (lunsjtider):

gogl-mai2Jeg har zoomet inn de siste tretti dager. Markert er trendlinjen hvis brudd vil gi et kortsiktig løft. Noe å merke seg for brukere av Nordnets Autotrader for eksempel. Krysset i MACD (to dager siden) hadde bare beskjeden betydning. RSI kom da opp i 45, men har flatet ut siden (nå på 43,6). Ikke særlig bullish sentiment i denne aksjen altså.

Selv tok jeg derfor gevinst på cirka 10,80, det vil si rundt 4 % pluss på denne handelen. Akkurat i denne situasjonen vil jeg ikke kjøpe igjen før trendlinjen brytes på oppsiden.

 

En kommentar om “Golden Ocean – april/mai 2014

  1. Tilbaketråkk: GOGL og BWLPG – august 2014 | Aksjer og aksjehandel

Det er stengt for kommentarer.