Archer og Hexagon – august 2014

Hexagon Composites (HEX) har hatt en kjempeopptur de siste to år, fra 4 kroner til nesten 40. Før eller siden vil noen vurdere å ta gevinst. Det er mulig vi ser tegn på at før-eller-siden er akkurat nå.HexagonAksjen har flatet ut i underkant av 40 kroner, med et tak på 39. Den sterke stigende trenden er brutt (trendlinje, 50 SMA og nå også 100 dagers SMA). 20 MA er forøvrig under 50 MA, i likhet med kursen, noe som i mitt system betyr salg. 50 MA (den blå linjen) er i ferd med å vende nedover. (20 MA synes ikke i diagrammet). RSI har de siste svingene mellom 30 og 60, noe som aldri er bra.

Foreløpig er dette bare en konsolidering i en lang trend. Kanskje vil det vise seg at noe mer liknende en korreksjon er under oppseiling. Da venter litt mer nedside. Det er vanskelig å si. Neste støtte er 33 kroner, og deretter 31 (200 SMA). Sannsynlig oppside er begrenset til 37-38 kroner i det korte bildet, skulle det snu et eller annet sted. Swingtrading i aksjen er altså en mulighet. Men velg heller å spekulere i litt større og mer likvide aksjer akkurat nå. (DNB, NHY, MHG, TEL, SUBC, DESSC…). Hovedindeksen ser litt fishy ut. Eventuelt vent på kjøpssignaler, det vil si brudd opp gjennom 38 og ny topp over 39.

Vær også obs på typiske tegn på fallende trend (50 SMA vender ned, etc). Da blir også swingtrading med kjøp på støtte mer risikabelt.

Archer kikket jeg på siste gang i mars. Kursmålet er nå tatt ut og aksjen har korrigert ned fra 12 kroner til rundt 9,50:

Archer -08-2014Her ser vi igjen hvordan glidende snitt fungerer som støtte og motstand, og på hvilke nivåer man kan gjøre gode innganger. I stigende trender med 2 – 9 måneders varighet er det 20 og 50 dager som gjelder. Dersom 50 ryker er neste nivå 100 dager. Så følger 150 og deretter 200. Hvorfor det er slik vet jeg ikke, men metoden fungerer merkelig ofte.

Nå har 50 dager røket (den blå). Neste nivå var 100, som holdt i to dager (den gule). Nå testes 150. Neste nivå er eventuelt 9 kroner (topp fra mars) og 8,80 (200 dagers WMA). Omtrent her kommer vel også en RSI på 30 som kan gi en kort opptur.

Merk at for denne aksjen fungerer WMA bedre enn SMA, noe som kanskje sier noe om hvilket MA en eller annen stor Archer-trader foretrekker å handle på. 100 SMA ligger akkurat nå likt 150 WMA, så det gir vel 9,50 kroner litt mer støtte kanskje. Normalt er 200 dagers MA (WMA 8,80 / SMA 7,60) enda mer støtte og en slags sisteskanse. Det er også et viktig nivå på 50 % retracement ved rundt 8,30.

Selg altså. Men mulige innganger for swingtradere ved hvert støttenivå, med rask gevinst som mål. Trendtradere burde vente på kjøpssignal. Kommer det en rekyl herfra er det tryggeste å ta gevinst raskt.

Archer legger forresten frem tall om to dager, på fredag den 8. Det vil avgjøre mye for om kjøperne kommer inn igjen på disse nivåene, og om vi kan komme oss oppover igjen mot 12 kroner de neste månedene.

 

2 kommentarer om “Archer og Hexagon – august 2014

  1. Tilbaketråkk: Hexagon – desember 2014 | Aksjer og aksjehandel

  2. Tilbaketråkk: Archer – desember 2014 | Aksjer og aksjehandel

Det er stengt for kommentarer.